Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 23 февраля 2024, вопрос №102694

Реєстрація ФОП мами, що виховує 2 дітей з ін3

Добрий день, я мама двох дітей з інвалідністю з дитинства (4 і 7 років) і підгрупа А (у обох). Отримую виплати на дітей та малозабезпечені.
Хочу відкрити інтернет магазин для заробітку, треба ФОП, які умови відкриття?

З мене знімуть якісь виплати? І скільки налогу я буду платити на 2 группі, чи є якісь пільги?

Дякую за відповідь.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    З виплатами по інвалідності на дітей нічого не відбудеться, а от виплати малозапезпечених можуть скасувати, якщо Ваш середньомісячний дохід буде більшим ніж прожитковий мінімум.

    На 2-й групі ФОП ставка ЄП — 20% від мінімальної заробітньої плати. У 2024 році треба платити 1 420 грн на місяць.

    Платити ЄП слід щомісяця, останній день сплати — 20-е число поточного місяця.

    Плюс на період дії воєнного стану добровільна сплата ЄСВ за себе (тобто можна не сплачувати) у розмірі: за січень – березень 2024 року складає 1562 грн за місяць, або 4686 грн за квартал; за квітень – грудень 2024 року 1760 грн за місяць, або 5280 грн за квартал.

    ЄСВ на період дії воєнного стану Ви можете не сплачувати.

    ІЩодо пільг по спаті єдиного податку, то з 01.08.2023 р. для фізосіб - підприємці - платники єдиного податку І та ІІ групи також існує інша пільгова норма, яка дозволяє не сплачувати єдиний податок. Але стосується вона лише тих ФОПів, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих рф територіях України станом на дату початку бойових дій або тимчасової окупації. Такі платники мають право не сплачувати єдиний податок за період з першого числа місяця, в якому почалися бойові дії на відповідній території, виникла можливість бойових дій або почалася тимчасова окупація такої території, до останнього числа місяця, в якому було завершено такі активні бойові дії, припинено можливість бойових дій або завершено тимчасову окупацію.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України