Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

26 февраля 2024, вопрос №102814

Як продати будинок без права власності

Як продати будинок,якщо немає права власності на нього?Чи можливо під час дії військового стану оформити право власності на будинок у селі ,який збудований до 1992 року?Земля під будинком не приватизована.

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Без оформлення права власності Ви нерухомість не продасте

    Порядок оформлення права власності на нерухоме майно чітко визначений законодавством.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Задля того, аби оформити на себе нерухомість, треба мати на це законне право. Варіантів відчуження будинку у власність багато. Тому треба знати більше подробиці про Вашу ситуацію для надання повної та предметної консультації.

    з повагою, адвокат Айвазян.

    Гордієнко Юрій Петрович
    Гордієнко Юрій Петрович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 20 лет опыта

    Доброго дня, Олена!

    Відповідно до чинного законодавства, самочинна будівля, побудована до 05.08.1992, може бути узаконена. Особливістю цього процесу є те, що для таких будинків не потрібно реєструвати декларацію про готовність об’єкту до експлуатації.

    Для узаконення самобуду, зведеного до 1992 року, власнику потрібно надати необхідні документи для проведення реєстраційних дій до державного реєстратора (чи нотаріуса).

    З повагою, адвокат Юрій Гордієнко.

    Звертайтеся!..


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України