Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 27 февраля 2024, вопрос №102830

Я забрала дітей за кордон

До війни я пів року їздила за кордон, щоб допомогти чоловіку скоріше зібрати грощі на перший внесок за житло. 9 років винаймаємо житло, тому що переселенці з 2014 року. Коли почалося повно масштабне вторгнення, я дітей забрала за кордон. Майже рік ми жили там. Коли повернулися в Україну, виявилось, що чоловік завів коханку. 3 місяці розмов і моїх вмовлянь, щоб він її кинув та лишався в сім'ї не дали ніякого результату. Я просила щоб він відпустив мене і дітей назад закордон, у дітей там школа, садок, у мене робота. Я з ними там проживу. В Україні ні, бо дуже мало роботи, та ще й малі зп. На протязі трьох місяців чоловік від коханки приїзжає додому, поїсти, поспати і знову їде до неї. Надімною просто знущається, говорить образливі речі, кричить, діти це бачать. Вже зі школи дзвонили, питали що у нас в сім'ї сталося, бо дитина дуже змінилася і з'їхала у навчанні. Мене чоловік не відпускає з дітьми закордон. Після того як я узнала що його коханка вагітна, я одного дня тихо зібрала дітей, в чому були в тому і поїхали з України. Тепер він дзвонить погрожує мені. Я хочу подавати на розлучення, аліменти та поділ майна, це машина. Житлом ми так і не обзавелися. Що він ще може зробити мені і дітям поганого? Чи може він через суд змусити мене повернутися чи повернути дітей? І як мені боротися з його погрозами?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    В процесі розлучення чоловік може вимагати визначення місця проживання дітей з ним в Україні.

    При прийнятті рішення суд буде керуватися багатьма факторами.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ганна!

    По-перше Вам треба заспоко\тись, бо у чоловіка практично немає жодного шансу Вам реально нашкодити, окрім своїх погроз.

    По-друге, Вам треба з-за кордону подати позов до суду на розлучення, в якому просити визначити місце проживання дітей з Вами. В таких випадках суд, зазвичай, обирає сторону матері дітей.

    Для подання позову Ви можете скористатися додатком Електроний суд або допомогою Вашого представника (адвоката), який за Вашим дорученням вирішить питання у Вашу та чоловіка відсутність в суді.

    Ви також маєте право звернутись до суду щодо стягнення з чоловіка аліментів на користь дітей.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Так і не забудьте про аліменти і поділ майна )))


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України