Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 01 березня 2024, питання №103014

Тлумачення договору приєднання

Добрий день. Я став новим власником квартири. За послуги домофона я отримав квитанцію із боргом в 2300 грн. Я з'ясував що обслуговує домофон ТОВ "ТАТОС" http://abonents.zzzgate.com/Main_Ua.htm В квитанції було вказано прізвище попереднього власника. В новій квитанції яка прийшла до мене нещодавно, я вже побачив своє прізвище, із збільшеним боргом на сумму квартала обслуговування.

Я електронною поштою звернувся до ТОВ "ТАТОС" та запропонував укласти новий договір, щоб не сплачувати борг попереднього власника.

Я отримав відповідь:
1) або сплатити борг 2300 грн і продовжити користуватися послугами
2) або за 2000 грн укласти новий договір

Інших варіантів ТОВ "ТАТОС" не запропонував і на поступки іти не хоче. Свою позицію ТОВ "ТАТОС" обґрунтовує договором приєднання визначеним в Цивільному Кодексі України. Тариф в 2000 грн він називає мінімальним, проте не показує ціноутворення, і в жодному із договорів або додатках ця цифра не фігурує, тобто вона фактично взята із голови. Але в мінімальний тариф компанія зі слів співбесідника входить укладання нової проводки, нову трубку і все нове, не дивлячись на те, що я проінформував, що інфраструктура вже готова і в мене нема потреб в додаткових послугах, а в цьому випадку ціна підключення становить 455 грн.

Як аргумент я проінформував ТОВ "ТАТОС" що я з ним ніяких договорів не укладав, тому в принципі не маю перед ним ніяких юридичних зобовязань.

Я процитую останнє повідомлення від ТОВ "ТАТОС":
Ви вже отримали вичерпану відповідь. Ми будемо працювати виключно в
рамках вже запропонованих Вам варіантів. Відносно тарифів можете
звернутися до стороннього юриста він допоможе Вам в тулмаченні договору
приєдненні і тарифів до нього.

Питання:
1) Прошу розтлумачити “секрет” договору приєднання (який на мою думку складається з 3х пунктів - Стаття 634?
2) Якщо я НЕ буду сплачувати за послуги домофона, які наслідки будуть?

Відповіді юристів (2)

    Костянтин Клієнт 2 місяці тому
    Позов скоріше за все може бути поданий до власника квартири...

    до мене як існуючого власника чи до попереднього власника?

    а не того, з ким укладено договір...

    договір куплі продажу квартири чи договір за користування послугами?

    Ви при оформленні угоди мали це питання врегулювати з власником

    попередній власник квартири не надав мені інформацію щодо заборгованості

    Не користуватися їхніми послугами не вийде.

    я не можу відмовитися від послуг домофона? нехай вимикають...

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 місяці тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Добре, що Ви не купляли вишки Бойка, бо сума була б більша, судячи із попередньої консультації.

    Звісно ж, що Ви до купівлі квартири не користувалися послугами, у договорі купівлі продажу це питання не обговорено, відповідно і платити не повинні. Інша справа, після того як стали власником - повинні платити чи ні, навіть якщо не користуєтеся. Так ось, якщо ця послуга Вам не потрібна - Ви повинні звернутися до ТОВ з проханням відключити (на надавати) послугу для Вашого особового рахунку. Проте, зважте на те, яким чином відкриваються вхідні двері. Якщо технічно Ви їх відкрити не взмозі своїм ключем, а потрібно тільки домофонним, то практично Ви користуєтеся послугою, хоч хочете хоч ні (у даному випадку забезпечується безпека помешкання). Отже потрібно зважити усі за і проти і прийняти для себе рішення. Якщо за - то зверніться письмово до ТОВ з Вашими договірними пропозиціями, які виключають сплату 2000.00 грн. за підключення. Але зверніть увагу, що ТОВ колись заклало у собіввартість послуги витрати на підключення. Ну взагалі це процес договірний. І судовий спір з цього питання буде дорожчий.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України