Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 13 марта 2024, вопрос №103546

Чи ділиться 1/4 частини квартири на маму, тата , дружини на 3?після смерті чоловіка

Доброго дня, скажіть будь ласка чоловік помер, квартира на свекрусі, чи ділиться частка 1/4 чоловіка на 3 осіб( мами і тата чоловіка, дружини?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Дружина померлого отримує 1/2 квартири як одна з подружжя, що пережила чоловіка та частку в 1/2 в порядку спадкування за законом.

    Інші частки успадковують інші особи, що мають на це право.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    У відсутність заповіту ділиться на всіх осіб першої черги спадкування.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Нічого у цьому випадку не ділиться.

    Отже, у вихідних даних маємо "свекруху". Тобто дописувачка є невісткою відносно неї. Також у вихідних даних маємо - "квартира на свекрусі".

    Висновок - свекруха, слава Богу, жива, отже спадщина саме на квартиру не відкрилася, спадкоємців за живою свекрухою а рівно за квартирою, - немає за фактом.

    Якщо у чоловіка було яке майно - спадкоємцями є дописувачка, вона ж невістка, свекруха, вона ж жива, і свекор, теж живий.

    Звертайтеся до спеціалістів, інакше втратите усе.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України