Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 14 марта 2024, вопрос №103633

як фіскалізувати кошти прро

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, як фіскалізувати кошти отримані за послуги з карткового рахунку на мій Iban рахунок ФОП?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Світлана!

    Якщо гроші ідуть з картки фізичної особи, то їх треба фіскалізувати, як і будь яку іншу готівкову операцію. Якщо з IBAN-рахуеку на Ваш IBAN-рахунок ФОП, то це вважається безготівковий розрахунок і його фіскалізувати необов'язково.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Семенюк Евгений  Вячеславович
    Семенюк Евгений Вячеславович месяц назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Доброго дня ! Згідно з податковим законодавством України, фіскалізація коштів зазвичай відноситься до операцій з готівковими коштами або операціями з електронними платіжними системами.

    У випадку безготівкових розрахунків, таких як переказ коштів з картки на картку або з рахунку на рахунок, фіскалізація може не бути необхідною.

    Тобто, можна стверджувати що:

    Якщо кошти перераховуються з карткового рахунку фізичної особи на ваш IBAN-рахунок ФОП, це вважається безготівковим розрахунком і фіскалізація в цьому випадку необов'язкова.

    Фіскалізація коштів зазвичай відбувається в разі отримання готівкових коштів або у разі отримання коштів через електронні платіжні системи, такі як WebMoney, PayPal тощо. У випадку безготівкового переказу з картки на картку або з рахунку на рахунок ФОП, фіскалізація не є необхідною.

    Тепер що до порядку фіскалізаціівам Вам потрібно виконати наступні кроки:

    1. Зареєструйтеся у системі електронного адміністрування податків (ЄДЕБО) та отримайте ІПН.

    2. Підключіться до системи електронного документообігу (Є-декларант) та заповніть електронний звіт про отримані кошти за послуги.

    3. Зазначте в цьому звіті всі дані про отримані кошти, включаючи суму, дату отримання, причину отримання та іншу необхідну інформацію.

    4. Після заповнення звіту відправте його на контроль до податкової і зачекайте на підтвердження.

    5. Після отримання підтвердження від податкової організації ви зможете ввести кошти на свій IBAN рахунок ФОП.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України