Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 17 марта 2024, вопрос №103800 550₴

Вiдмiтка у документах для ПМП "у звʼязку з виїздом на ПМП за кордон"

Добрий день, я хочу подати документи на ПМП (постійне місце проживання) за кордоном. Зараз я вже перебуваю за кордоном (виїхав легально ще до введення військового стану в Україні) і збираюся подати документи до консульства України за кордоном(у них е така послуга як оформлення/завершення ПМП). Я вже виписаний з постійного місця проживання та знятий з облiку військкомату (ще задовго до початку війни). Проте, при виписці з місця проживання і військкомату я не вказував, що це для ПМП.

Мое питання полягає в наступному: для завершення процедури отримання ПМП (штампа) чи буде достатньо звичайних документів про зняття з місця реестрацii і військкомату, чи обов'язково всюди має бути зазначено "у зв'язку з виїздом на ПМП за кордон"? Якщо друге, то чи можна отримати цю позначку, будучi в іншій країні (наприклад за дорученням), тобто не ставати заново на облiк щоб знову знятися с тою помiткою? Дякую.

Ответы юристов (6)

    Корнійчук Євген Іванович
    20%

    Доброго дня, ваших документів цілком достатньо. Головне що ви вже знятий з військового обліку. Звертайтесь у консульство України все повинно бути гаразд.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Олександре!

    Якщо ж Ви зняті з місця реєстрації в Україні, то після того як консульство прийме рішення про надання Вам дозволу на залишення на постійне проживання за кордоном - з Вас можуть вимагати "свіжу" довідку про підтвердження зняття Вас з місця реєстрації в Україні.

    ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ЗАЛИШЕННЯ НА ПМП

    1. Дійсний документ, що посвідчує особу та підтверджує її належність до громадянства України, а також дає право на виїзд з України + копія;

    2. Заповнена та підписана заява;

    Бланк для заповнення як правило знаходиться на сайті консульства.

    3. Одна кольорова фотокартка розміром 3,5 х 4,5 см;

    4. Копія паспорта громадянина України (за наявності);

    5. Копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності);

    6. Довідка про реєстрацію особи громадянином України ( для осіб, яким було оформлено в ЗДУ громадянство України, починаючи з 01 березня 2001 року);

    7. Документ, що підтверджує сплату консульського збору (185 євро), або документ, на підставі якого заявник звільняється від його сплати.

    Згідно пунктів 14 та 16 Розділу 3 Порядку провадження в закордонних дипломатичних установах України за заявами про оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном громадян України, які виїхали за кордон тимчасово

    Після отримання рішення про залишення на ПМП Ви протягом шести місяців маєте отримати документ, який підтверджує Ваше зняття з місця реєстрації в Україні:

    • для особи, яка має паспорт громадянина України у формі книжечки - штамп зняття з реєстрації місця проживання;
    • для особи, яка має паспорт громадянина України у формі ID-картки - довідка про зняття з реєстрації місця проживання, виданою відповідним органом реєстрації;
    • для особи, яка обліковувалася як зареєстрована в Україні, але не оформлювала паспорт громадянина України - довідка про зняття з реєстрації місця проживання, видана органом реєстрації;
    • для особи, яка не обліковувалася як зареєстрована в Україні та не оформлювала паспорт громадянина України - довідка органу реєстрації за місцем реєстрації законних представників або одного з них, який є громадянином України, за умови, що інший є іноземцем або особою без громадянства. У разі якщо обидва законні представники є громадянами України, така довідка оформлюється за місцем останньої реєстрації місця проживання на території України кожного з них.

    Як бачите, для завершення процедури отримання ПМП буде достатньо штампу зняття з реєстрації місця проживання (якщо це паспорт-книжечка) або довідки про зняття з реєстрації місця проживання, виданою відповідним органом реєстрації (якщо це ID-картка). В Порядку не вказується, що штамп або довідка повинні містити " у зв’язку з оформленням документів для залишення на постійне проживання за кордоном". Тому подавайте документи, які у Вас на руках.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Богун Сергій Павлович
    20%

    Доброго дня.

    Зазначених Вами документів буде достатньо для перетину кордону України.

    У разі порушення клопотання про оформлення ПМП у консульстві України за кордоном після розгляду матеріалів справи компетентними органами України та відсутності їхніх заперечень консульством приймається рішення про задоволення клопотання. Про прийняте рішення заявнику надсилається відповідне повідомлення.

    Для завершення процедури необхідно:

    І. В Україні:

    1. Знятись з реєстрації за останнім місцем проживання в Україні (разом з дітьми, за умови, якщо до клопотання про ПМП були включені Ваші діти) або підтвердити попереднє зняття з реєстрації в Україні та отримати – у виконавчих органах – відповідну довідку (у тому числі довідку, що діти не були зареєстровані в Україні);

    2. Проставити до паспорта громадянина України у вигляді книжечки штамп „Оформлено виїзд на постійне проживання _(країна)_”, який проставляється територіальними підрозділами Державної міграційної служби України за місцем останнього проживання в Україні;

    Зазначені дії можна зробити як особисто, так і за довіреністю.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%

    Доброго дня, Олександре!

    Відповідно до Наказу Міністерства закордонних справ України "Про затвердження Порядку провадження в закордонних дипломатичних установах України за заявами про оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном громадян України, які виїхали за кордон тимчасово":

    1. Оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном здійснюється:

    1) особі, яка досягла 16-річного віку, - на підставі заяви, яку вона подає особисто;

    2. Громадяни України, які виїхали за кордон тимчасово та досягли 16-річного віку, для оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном подають до ЗДУ в державі за місцем тимчасового перебування такі документи:

    1) дійсний документ, що посвідчує особу та підтверджує її належність до громадянства України, а також дає право на виїзд з України, та його копію;

    2) заповнена та підписана заява;

    3) кольорова фотокартка розміром 3,5 х 4,5 см;

    4) копія паспорта громадянина України (за наявності);

    5) копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності);

    6) довідка про реєстрацію особи громадянином України - для осіб, яким було оформлено в ЗДУ громадянство України, починаючи з 01 березня 2001 року;

    7) документ, що підтверджує сплату консульського збору, або документ, на підставі якого заявник звільняється від його сплати.

    ІІІ. Розгляд заяв та прийняття рішень

    Документ, що підтверджує зняття з реєстрації місця проживання в Україні, визначений у пункті 16 цього розділу, подається щодо кожної особи окремо.

    16. Зняття з реєстрації місця проживання в Україні підтверджується:

    для особи, яка має паспорт громадянина України у формі книжечки, - штампом зняття з реєстрації місця проживання;

    для особи, яка має паспорт громадянина України у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, - довідкою про зняття з реєстрації місця проживання, виданою відповідним органом реєстрації;

    для особи, яка обліковувалася як зареєстрована в Україні, але не оформлювала паспорт громадянина України, - довідкою про зняття з реєстрації місця проживання, виданою органом реєстрації;

    для особи, яка не обліковувалася як зареєстрована в Україні та не оформлювала паспорт громадянина України, - довідкою органу реєстрації за місцем реєстрації законних представників або одного з них, який є громадянином України, за умови, що інший є іноземцем або особою без громадянства. У разі якщо обидва законні представники є громадянами України, така довідка оформлюється за місцем останньої реєстрації місця проживання на території України кожного з них.

    17. Зняття з реєстрації місця проживання у зв’язку з оформленням документів для залишення на постійне проживання за кордоном, а також отримання відповідних довідок здійснюються особисто або законним представником чи представником за довіреністю, посвідченою в установленому законом порядку".

    Отже, у Наказі Мінітерства закордонних справ України не вказано, що зняття з місця реєстрації повинно мати формулювання "у зв'язку з виїздом на ПМП за кордон". Визначена лише форма підтвердження того, що Ви зняті з місця реєстрації - це або штамп у паспорті про зняття з місця реєстрації або довідка про зняття з місця реєстрації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович
    20%

    В доповнення до своєї відповіді...

    У зв’язку з прийняттям Урядом 7 лютого 2022 року постанови № 265 «Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад», втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру». Так, зокрема, довідка про реєстрацію місця проживання особи, а також довідка про зняття з реєстрації місця проживання, форми яких були наведені у додатках 13, 16, відповідно, до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207, також втратили чинність.

    На теперішній час, документом, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час його формування, є витяг із реєстру територіальної громади.

    Згідно абзацу 2 пункту 1 статті 2 Закону України "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні" витяг з реєстру територіальної громади - документ у паперовій або електронній формі, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час формування витягу.

    Витяги з реєстру територіальної громади, отримані в електронній або паперовій формі, мають однакову юридичну силу. Тому Ви можете оформити витяг онлайн https://guide.diia.gov.ua/view/vydacha-vytiahu-z-r... та надати його в консульство.

    У Витязі є колонка "Країна вибуття на постійне проживання", але вона заповнюється, коли у Вас буде штамп про оформлення виїзду на постійне місце проживання за кордон.

    Турчин Ярослав Александрович
    20%

    ВІТАЮ ВАС, пане АЛЕКСАНДР!

    Ні. Відмітка про зняття з обліку з вказівкою на мету оформлення залишення на ПМП прямо не передбачена наказом МЗС, що випливає з пункту 16 розділу ІІІ відповідного Порядку, затвердженого МЗС.

    Далі про це та про процедуру залишення на ПМП.

    ВІдповідно до пункту 16 розділу ІІІ Порядку МЗС, зняття з реєстрації місця проживання в Україні підтверджується:

    • для особи, яка має паспорт громадянина України у формі книжечки, - штампом зняття з реєстрації місця проживання;
    • для особи, яка має паспорт громадянина України у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, - довідкою про зняття з реєстрації місця проживання, виданою відповідним органом реєстрації;
    • для особи, яка обліковувалася як зареєстрована в Україні, але не оформлювала паспорт громадянина України, - довідкою про зняття з реєстрації місця проживання, виданою органом реєстрації;
    • для особи, яка не обліковувалася як зареєстрована в Україні та не оформлювала паспорт громадянина України, - довідкою органу реєстрації за місцем реєстрації законних представників або одного з них, який є громадянином України, за умови, що інший є іноземцем або особою без громадянства. У разі якщо обидва законні представники є громадянами України, така довідка оформлюється за місцем останньої реєстрації місця проживання на території України кожного з них.

    Для таких випадків як у Вас дійсно існує процедура оформлення Залишення на постійне місце проживання, яку здійснює Консульська служба Посольств України Міністерства закордонних справ - без участі Державної міграційної служби МВС.

    !!! Ця процедура ОКРЕМА і не зобов"язує повертатися в Україну. Дуже багато громадян при притомній владі пройшли таку процедуру дуже швидко. Але існує фактор зняття з реєстрації місця проживання. Там є свої підводні камені. Якщо ви це питання вирішили - то у Вас все ок. Адже повторно ставати на облік неможливо і нормативи Мінітерства закордонних справ не вимагають зняття з реєстрації саме з підстав оформлення ПМП.

    Далі наведу приклад вимог за даними Посольства України у Франції. У інших Посольств і Консульств процедура ідентична. Різниця може бути лише у консульському зборі.

    1. Процедура прийняття на консульський облік

    Консульський облік полягає в реєстрації в ЗДУ (закордонній дипломатичній установі) громадянина України, який постійно проживає або тимчасово перебуває за кордоном, шляхом:

    • внесення даних про громадянина України до облікової картки та електронного реєстру громадян України, які постійно проживають або тимчасово перебувають за кордоном, що ведеться в ЗДУ за встановленою формою
    • проставлені в дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон (далі – паспортний документ), проїзний документ дитини відповідної відмітки (штампу).

    Ha постійний консульський облік в Посольстві України у Французькій Республіці (далі – ПУ) може бути прийнято ЛИШЕ громадян, які попередньо оформили дозвіл на виїзд / залишення на постійне проживання за кордоном (ПМП), про що свідчить штамп компетентних органів України у закордонному паспорті (за зразком pmp-dms.png), мають дозвіл на проживання на території Франції з перспективою дії не менше 90 днів та проживають у межах консульського округу ПУ (Французька Республіка, Князівство Монако).

    ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ

    1. Заява про прийняття на консульський облік;

    з 16 років – заява подається особисто (blank-oblik.doc)

    до 16 років – заява подається одним з батьків/опікунів/піклувальників (blank-oblik-dytyna.doc), а до заяви додаються:

    оригінал та копія паспорта громадянина України для виїзду за кордон законного представника;

    оригінал та копія документів, що підтверджують повноваження законного представника;

    2. Одна ВЕЛИКА фотокартка розміром 10х15 см із зображенням обличчя особи, яка приймається на консульський облік, виконана відповідно до рекомендацій ІКАО Doc 9303 (зображення обличчя - від 70 до 80 відсотків загальної площі фотокартки, фон — білий);

    3. Закордонний паспорт особи, яка приймається на консульський облік + копія першої сторінки закордонного паспорта та сторінки з відміткою (ДМС України або Посольства України) про оформлення постійного місця проживання за кордоном;

    4. Копія одного з документів, який містить інформацію про місце народження особи: паспорта громадянина України АБО свідоцтва про народження АБО витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження дитини;

    5. Копія чинного дозволу на перебування (titre de séjour / titre de séjour spécial / carte de résident / document de circulation pour mineur);

    6. АБО Копія актуального certificat de résidence délivré par la mairie / attestation de résidence fiscale, що підтверджує основну адресу місця проживання особи на території консульського округу ПУ.

    УВАГА! Зазначені документи мають бути обов'язково оформлені відповідно до персональних даних пред'явника паспорта громадянина України для виїзду за кордон (прізвище та ім'я пред'явника закордонного паспорта України має співпадати з прізвищем та ім'ям особи зазначеним в дозволі/довідці).

    Іноземні документи мають бути переведені на українську мову. При консульському відділі Посольства України у Французькій Республіці мають бути акредитовані консульсьою службою України перекладачі на мову.

    ВАРТІСТЬ ТА ТЕРМІН ВИКОНАННЯ

    Консульський збір за прийняття на постійний консульський облік становить 18 євро за звичайним тарифом (закордонний паспорт з оформленим обліком у такому разі можна отримати через 10 робочих днів), або 36 євро за терміновим тарифом (в день прийому).

    Оплата консульського збору здійснюється під час подачі документів виключно банківською карткою.

    Діти віком до 16 років приймаються на постійний облік безкоштовно.

    УВАГА! Консульський прийом громадян проводиться особисто за попереднім записом. Запис на прийом Ви можете здійснити у розділі "Запис на прийом" ((категорія консульської дії - "Паспортні дії").

    2. Процедуру залишення на постійне місце проживання в консульстві, яка аналогічна по юридичному значенні до процедури оформлення дозволу на виїзд на ПМП, який здійснює Державна міграційна служба в України

    Громадяни України, які виїхали за кордон тимчасово та досягли 16-річного віку, можуть особисто подати до Посольства України у Франції клопотання про залишення на постійне проживання за кордоном.

    https://france.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/1306-...

    ПРОЦЕДУРА ОФОРМЛЕННЯ ЗАЛИШЕННЯ НА ПМП відповідно до законодавства України

    Так стаття 4 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» передбачає, що існує дві процедури оформлення документів для постійного проживання громадян України за кордоном:

    • Оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне проживання здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.
    • Оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном громадян України, які виїхали за кордон тимчасово, здійснюється закордонними дипломатичними установами України.

    Провадження за заявами про оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне проживання здійснюється в порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.

    Провадження за заявами про оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном громадян України, які виїхали за кордон тимчасово, здійснюється в порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері зовнішніх зносин.

    Першу процедуру відкидаємо, адже нас цікавить саме оформлення за межами України.

    Питання врагульоване Порядком провадження в закордонних дипломатичних установах України за заявами про оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном громадян України, які виїхали за кордон тимчасово, затвердженим Наказом Міністерства закордонних справ України від 22.12.2017 № 573. Має реєстрацію в Міністерстві юстиції України як нормативно-правовий акт (далі - Порядок МЗС).

    ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ (визначений пунктом 2 Розділу ІІ Порядку МЗС)

    1. Дійсний документ, що посвідчує особу та підтверджує її належність до громадянства України, а також дає право на виїзд з України + копія;

    2. Заповнена та підписана заява;

    Бланк для заповнення: zayava-pmp.doc

    3. Одна кольорова фотокартка розміром 3,5 х 4,5 см;

    4. Копія паспорта громадянина України (за наявності);

    5. Копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності);

    6. Довідка про реєстрацію особи громадянином України - для осіб, яким було оформлено в ЗДУ громадянство України, починаючи з 01 березня 2001 року;

    7. Документ, що підтверджує сплату консульського збору (185 євро), або документ, на підставі якого заявник звільняється від його сплати.

    Документи, видані компетентними органами іноземної держави, мають бути легалізовані, якщо інше не передбачено законом чи міжнародним договором України, та подані разом із засвідченим в установленому порядку перекладом українською мовою (пункт 4 Розділу ІІ Порядку МЗС).

    ВІдповідно до пункту 8 Розділу ІІ Порядку МЗС, при прийнятті заяви консульська посадова особа:

    1) перевіряє повноту наданих документів, їх відповідність вимогам законодавства України, здійснює візуальну перевірку їх справжності та попереджає заявника про встановлену законодавством відповідальність за повідомлення неправдивих відомостей;

    2) засвідчує копії наданих заявником (законним представником) документів написом (штампом) «Згідно з оригіналом» та великою гербовою печаткою, проставляє дату, свою посаду, прізвище, ініціали та підпис. Оригінали усіх документів, крім заяви про оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном громадян України, які виїхали за кордон тимчасово, нотаріально засвідченої заяви про згоду дитини віком від 14 до 16 років на оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном, нотаріально засвідченої згоди законних представників особи, яка не досягла 16-річного віку, або одного з них, який залишається в Україні, а також документа, що підтверджує сплату консульського збору, повертаються заявнику (законному представнику);

    3) роз’яснює заявнику передбачені чинним законодавством України підстави для тимчасового обмеження у праві виїзду громадян України за кордон відповідно до Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України»;

    4) надає заявнику (законному представнику) інформацію про ознайомлення (додаток 3) про те, що у разі прийняття рішення про оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном він має знятися з реєстрації місця проживання в Україні та надати ЗДУ документи, передбачені пунктом 16 розділу ІІІ цього Порядку, та їх копії для задоволення поданої ним заяви;

    5) інформує заявника (законного представника), що незалежно від результату розгляду заяви сплачений консульський збір не повертається.

    ВІдповідно до пункту 16 розділу ІІІ Порядку МЗС, зняття з реєстрації місця проживання в Україні підтверджується:
    • для особи, яка має паспорт громадянина України у формі книжечки, - штампом зняття з реєстрації місця проживання;
    • для особи, яка має паспорт громадянина України у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, - довідкою про зняття з реєстрації місця проживання, виданою відповідним органом реєстрації;
    • для особи, яка обліковувалася як зареєстрована в Україні, але не оформлювала паспорт громадянина України, - довідкою про зняття з реєстрації місця проживання, виданою органом реєстрації;
    • для особи, яка не обліковувалася як зареєстрована в Україні та не оформлювала паспорт громадянина України, - довідкою органу реєстрації за місцем реєстрації законних представників або одного з них, який є громадянином України, за умови, що інший є іноземцем або особою без громадянства. У разі якщо обидва законні представники є громадянами України, така довідка оформлюється за місцем останньої реєстрації місця проживання на території України кожного з них.

    Зняття з реєстрації місця проживання у зв’язку з оформленням документів для залишення на постійне проживання за кордоном, а також отримання відповідних довідок здійснюються особисто або законним представником чи представником за довіреністю, посвідченою в установленому законом порядку.

    Це самий проблемний момент.

    Формально, Вас може зняти з реєстрації власник житла без Вашої участі і переслати Вам відповідний витяг про зняття з місця реєстрації.

    Через представника Ви знятися не зможете, бо в Україні зараз чиниться мобілізаційна вакханалія і без дозволу військового комісара, який видається безпосередньо "кріпаку", який на думку держави має перебувати лише в Україні і тільки в Україні - Вам ніхто нічого не здійснить і з реєстрації не зніме.

    При цьому суди в цьому питанні не допоможуть, адже фактично правосуддя в Україні здатне зараз виконувати лише елементарні функції вирішення спорів фізичних осіб з фізичними особами, фіз.осіб з юридичними особами приватного права, а все що стосується святого та безгрішного ТЦК та ЗСУ - не на користь людей. Бо війна і витирати ноги об людей - треба для перемоги (за логікою судів України, працівників ТЦК, правоохоронних органів, прокурорів та ін. учасників цієї вакханалії).

    Щодо відмітки у паспорті про це. Якщо у Вас паспорт - книжечка - проблема. Треба вирішити, що Вам буде простіше - оформити ID-паспорт через іноземні представництва Держпідприємства "Документ", або спробувати отримати штамп про факт зняття з місця реєстрації проживання у Центрі надання адмін.послуг за місцем прописки, якщо Ваш паспорт надасть відповідно уповноважена по довіреності особа.

    Як на мене, то обмін паспорта набагато простіший, дешевший і гарантія відсутності проблем з дуже патрійотичним реєстратором в Україні, який навіть факт зняття з реєстрації відмовиться підтверджувати.

    Але йдемо далі. Відповідно до пунктів 18 - 19 розділу ІІІ Порядку МЗС:

    Оригінали документів, надання яких передбачено пунктом 16 цього розділу, повертаються заявнику (законному представнику), а до справи долучаються їх копії, засвідчені відповідно до підпункту 2 пункту 8 розділу ІІ цього Порядку.

    Рішення про оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном або про відмову в оформленні документів для залишення на постійне проживання за кордоном щодо особи, яка не досягла 16-річного віку на момент прийняття рішення, приймається без направлення запиту до СБУ протягом п’яти робочих днів з дня отримання всіх передбачених пунктом 3 розділу ІІ цього Порядку документів із дотриманням вимог та процедур, передбачених пунктами 10-17 цього розділу.

    У разі необхідності направлення запиту щодо оформлення паспорта громадянина України згідно з пунктом 6 та (за потреби) пунктом 8 цього розділу рішення про оформлення або про відмову в оформленні документів для залишення на постійне проживання за кордоном приймається протягом п’яти робочих днів з дня отримання інформації, передбаченої пунктами 7, 9 цього розділу, з дотриманням вимог та процедур, передбачених пунктами 1, 6-10 цього розділу.

    Паспорт внутрішній при ПМП не здається. Лише при виході із громадянства.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0077-18#n76

    В принципі процедура дуже рутинна, але її вирішення - цілком реальне.

    З повагою та розумінням, юрист Ярослав Турчин (м. Гамбург, Німеччина)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України