Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 18 марта 2024, вопрос №103836

Инвалида 2 группы призывают в военкомат с вещами и документами

Подскажите пожалуйста, я инвалид 2 группы, хотел выехать за границу на лечение, пришел в военкомат что бы снять себя с учёта, мне сказали что я на учёте не стою и должен написать сначала заявление на то что бы стать на учёт, я написал, дали сразу повестку и направление на мед комиссию в центральную городскую больницу. Я прошел комиссию, но моего профильного врача не было, по всем остальным я годен, глава ВЛК отдал мне результаты анализов, экг, флг, и больше ничего, заключения я не знаю, на руках сейчас только эти анализы и повестка в которой написано явиться с документами и вещами. Глава ВЛК сказал приходить в военкомат и там нас группу погрузят в автобус и отвезут на другую мед комиссию где поставят мне заключение. Как мне быть в этой ситуации? Так ли этот процесс должен проходить? Почему мне сразу не дали направление к моему врачу и не сделали заключение, подскажите пожалуйста

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Щось у Вашій ситуації відбувається дивне. Для чого взагалі Ви пішли до ТЦК для виїзду за кордон, для чого Ви подавали заяву про постановку Вас на військовий облік?

    Треба розбиратися. Першою справою - направте до ТЦК та СП заяву поштовим зв'язком про оформлення відстрочки та про бажання скористатися цим правом як особа з інвалідністю. Далі - на будь-які незаконні дії, просто відмовляєтеся. Діяти потрібно швидко.

    З повагою!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Звичайно, що так проходити не повинно!

    Ви повинні були пройти всіх лікарів та та отримати довідку ВЛК. Прикріпіть до питання фото повістки. Якщо це повістка на відправку - Вам швидко потрібно подати документи про відстрочку (заява про відстрочку та документи, що підтверджують інвалідність)

    Спочатку документи відправте поштою рекомендованим листом з описом вкладеного на адресу ТЦК, де Ви пстали на військовий облік.

    При особистій явці до ТЦК додатково зареєструйте заяву про відстрочку - для цього її необхідно подати в 2-х екземлярах. На другому екземлярі ТЦК має проставити відмітку про те, що вони отримали від Вас заяву: печатку/підпис та дату прийому. Ви цей екземляр маєте залишити в себе, як доказ подачі документів про відстрочку.

    Намагайтесь подати документи про відстрочку до дати зазначеної в повістці.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Не розумію, який сенс йти в ТЦК інваліду 2 групи для виїзду за кордон?

    Для того достатньо мати лише закордонний паспорт та посвідчення інваліда.

    Крім того, бути інвалідом та стояти на обліку у ТЦК - це цілком нормальне явище. Далеко не завжди інвалідність передбачає виключення з військового обліку. При тому також можуть і на проходження ВЛК направити.

    Мобілізації Ви не підлягаєте.

    Так в чому полягає сутність питання?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Згідно законодавства Ви маєте право на безперешкодний виїзд за кордон.

    Оскільки Ви вже стоїте на обліку ВЛК пройти Вам необхідно. З огляду на те, що рішення щодо придатності приймається ВЛК, а не МСЕК.

    Ви не підлягаєте мобілізації!! Лише за Вашою згодою.

    Головне читайте документи, що пропонують Вам підписати.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України