Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 18 марта 2024, вопрос №103840

Чи являють я військовозобов'язаним?

В 2006 р. Мені видали довідку в військоматі де зазначено згідно ЗУ про військову службу ст37 п 6 знятий з військового обліку Який статус на даний момент у мене і чи може ТЦК поставити мене на облік без проходження ВЛК бо як виявилось я вже стою.Дякую.

Ответы юристов (4)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    На жаль, Ви є військовозобов'язаним, адже ВЛК визнала Вас обмежено придатним у воєнний час.

    У Вас є неналежний військово-обліковий документ, адже згідно пункту 20 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів військово-обліковими документами для військовозобов’язаних є: військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

    Згідно пункту 81 Порядку Взяття на військовий облік, зняття та виключення з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, підрозділах Служби зовнішньої розвідки здійснюється за їх особистої присутності (крім випадків, визначених у пункті 15 цього Порядку). При цьому взяття на військовий облік, зняття або виключення з нього здійснюється за умови наявності паспорта громадянина України та військово-облікових документів, визначених у пункті 20 цього Порядку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Наразі Ви є військовозобов'язаним.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Виходить, що Вас не зняли з обліку, і процедуру треба повторити.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Ви військовозобов'язаний. Читайте детальніще мій пост щодо цього: https://uristy.ua/ua/blogs/riznica-miz-znatij-ta-v...


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України