Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 18 марта 2024, вопрос №103897

Деталі отримання статусу ФОП

Добрий день. Я студентка, 18 років. Мені запропонували стати ФОП та отримувати прибуток від діяльності підприємства, але я не знаю всіх деталей та підводних каменів, якщо є. Я планую в цьому році поступати закордон на навчання і чи можливо мені буде бути ФОП та отримувати прибуток чи платити податки будучи закордоном? Ще хотіла б дізнатися як саме я, як підприємець, буду задіяна в діяльності підприємства(це буде кафе, якщо важлива деталь)?

Ответы юристов (10)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Для відповіді на питання необхідно розуміти для чого Ви будете реєструватися як ФОП.

    • Катерина Клиент месяц назад

      Щоб на мені була діяльність підприємства (кафе), мені пропонують родичі, щоб я починала отримувати свій дохід, але я в планах не маю займатися тією діяльністю, я буду виплачувати податки, але чи буде цього буде достатньо? мені є сенс взагалі реєструватися? я не розуміюся в законодавстві, вибачте за примітивні питання

      • Богун Сергій Павлович

        А на Вашому підприємству ще будуть інші ФОПи окрім Вас?

        • Катерина Клиент месяц назад

          я не знаю, можете коротко, будь ласка, сказати якщо будуть або ні, що тоді? взагалі речі про інших не йшлося, думаю не буд

          • Богун Сергій Павлович

            Ви повинні розуміти, що як мінімум Ви повинні будете звітувати до податкової служби з приводу своєї діяльності. Всі питання, щодо бізнесу будуть до Вас. Я не знаю Ваших взаємовідносин з Вашими родичами. Можливо Ви будете лише номінальним власником бізнесу. Можливо для оптимізації податків. Можливо...Мені важко Вас проконсультувати не розуміючи для чого Вам це потрібно виходячи з того, що в ваших планах Ви займаєтеся цією діяльністю не плануєте.

    Катерина Клиент месяц назад

    дякую за відповідь, в тому і річ, що я сама не знаю, в що втягують. скоріш за все планують зробити номінальним ФОПом. на все добре!

    • Богун Сергій Павлович

      Не реєструйтесь...

    Богданов Микита
    Богданов Микита месяц назад

    Юрист, г. Одесса, 10 лет опыта

    Доброго дня, якщо вам пропонують відкрити на вас ФОП, а фактично цим бізнесом будуть займатись інші люди, тоді вся відповідальність буде на вас (зокрема за порушення податкового законодавства, законодавства про захист прав споживачів, тощо).

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Якщо Ви не будете безпосередньо займатись підприємницькою діяльністю, то краще не оформлюйте ФОП. Передавши бізнес на управління родичів - будьте готові, що при порушеннях ведення підприємницької діяльності фінансову ,адміністративну та кримінальну відповідальність нестимете Ви, а не родичі.

    Наприклад, якщо родичі не отримають дозвільний документ на продаж алкоголю, але будуть фактично його там реалізовувати або якщо будуть працювати в кафе без оформлення трудового договору - то штрафи, а вони не маленькі - будете сплачувати Ви!

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    На самперед при такому виді діяльності передбачаються наймані працівники, так як Ви будете із за кордону контролювати їх роботу та Ваші прибутки. Визначіться, чи зможете Ви з цим впоратится і чи є бажання це робити, бо родичі (якщо вони не працівники) не несуть жодної відповідальності. А працівники несуть обмежену відповідальність. Тим більше, якщо Ви не вкладаєте у Ваш бізнес коштів, то залишається сумнівним такий бізнес ФОП.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України