Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 19 марта 2024, вопрос №103926

чек ПРРО - первинний?

Доброго дня! Які первинні документи потрібні для надання послуг з репетиторства? Чи можна вважати чек ПРРО первинним документом при роботі з фізособами? Дякую

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Світлана!

    До первинних документів належать:

    1. Видаткова накладна. Документ, що фіксує факт передачі підприємству певних товарів, тобто угоду між продавцем та покупцем. Формується постачальником продукції. Наразі форма створення видаткової накладної не затверджена. Тому її можна скласти у вільній формі за умови надання всіх реквізитів.
    2. Товарно-транспортна накладна. Необхідна, якщо в угоді бере участь експедиторська компанія. Тобто здійснюється доставлення товару від продавця покупцю. Має затверджену наказом Мінтрансу від 14.10.1997 р. № 363 форму.
    3. Акти виконаних робіт. Документ, що підтверджує надання підприємству послуг сторонньою компанією. Він створений для фіксування виконаних робіт та їх прийняття замовником. Необхідний, щоб уникнути сперечань з приводу якості послуг у майбутньому.
    4. Видатковий та прибутковий касові ордери. Фіксують надходження та вилучення готівки з каси. Форма документа затверджена постановою НБУ 29.12.2017 р. № 148.
    5. Рахунок-фактура. Може вважатися первинним документом, тільки якщо він має відомості про операцію та є оплаченим. За наявності всіх необхідних реквізитів може створюватися у вільній формі. Необхідний для підтвердження надання товарів та послуг. У деяких випадках може бути заміною акта прийняття-передачі.
    6. Бухгалтерська довідка. Зазвичай використовується для корегування. З її допомогою виправляють помилки та вносять правки у попередні документи. За наявності всіх необхідних реквізитів може використовуватися для підтвердження господарчої операції. Форма затверджена наказом Мінфіну.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Svitlana Dzherikh Клиент месяц назад

    Дякую за допомогу

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Світлана! Був радий допомогти!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України