Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 21 марта 2024, вопрос №104076

Розлучення. Як правильно подати документи на розлучення, коли є спірні питання?

Доброго дня. Цікавить питання розлучення. Це другий шлюб (від першого є дитина і сплачуються аліменти) в якому є дитина 3р і спірні майнові права. Як правильно подати заяву в суд? чи потрібно до суду вирішити майнові права (є спільна машина). Також цікавить питання як правильно оформити аліменти враховуючи, що вони будуть іти на двох дітей, тобто 33% на двох. Також Цікавить питання, чи може батько залишити собі дитину і можливо це з нашим законодавством? Дякую.

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Доцільно під час розлучення поділити і майно.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Дуже багато різних питань і мало інформації.

    Подавати на розлучення можна разом із розподілом майна. Проте це може сильно розтягнути в часі позов про розлучення.

    Заява про аліменти завжди подається окремо. Це можна зробити як після позову про розлучення, так і до нього - ще в шлюбі.

    Питання щодо визначення місця проживання дитини вирішується мирним шляхом через укладання нотаріально заівреної угоди, або в судовому порядку разом із ролзглядом позову про розірвання шлюбу.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України