Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 23 марта 2024, вопрос №104285

Дропшипінг новою поштою, яку группу ФОП обрати, та як визначитись з КВЕДами?

Вітаю, є питання стосовно дропшипінгу накладеним платежем, новою поштою

Суть діяльності що склади відправляють товари від себе, весь оборот на них, а дропшиперу перераховують лише комісію або виплату. Всі склади це зазвичай ФОП 2 групи іноді 3, або зовсім неоформленні. Вони перераховують комісію по IBAN, з власних ФОП 2-3 груп спрощених, або з особистих карток, або ще якось, без приписок, або з припискою "оплата за товар", або "виплата".

1. Чи підійде 2 група для такої діяльності, та чи взагалі можна так працювати, коли по факту комісія, але без договору, та надсилають без приписок, або як оплата за товар, чи ще якось. Вони всі спрощенці або зовсім неоформлені, чи можна їм надавати "послуги" якщо 2 група, або продавати товари чи рекламу?
2. Чи можна додавати одразу КВЕДи як роздрібна торгівля, реклама, опт, і купу тематичних? Та чи можна цей весь список різних додавати в декларацію річну? Вони самі по собі будуть суперечити один одному, чи доцільно буде великий список додати в декларацію річну?
3. Якщо договір неможливо отримати, а надсилають як товар, і лише по iban, розумію що первинка не потрібна, але що порадите якщо магазин одягу в інсті, промі і телеграмі, що порадите у разі чого що казати банку або податковій? Як правильно себе позиціонувати, як магазин одягу, як оптовий магазин одягу, як рекламний ресурс, як посередник. При умовах що точно договорів не буде з постачальниками, і первинок також не знайти ніяк.
4. По КВЕДам чи можна додати опт, рекламу, роздріб, посередництво, і купу схожих тематичних у декларацію і взагалі, наприклад якщо будуть поповнення однотипні, від 1-2 постачальників, додати основний як роздріб і купу інших схожих буде доцільно? Або краще якомога менше в декларації вказувати?

Що порекомендуєте з власного досвіду, можливо були схожі ситуації, або якісь загальні рекомендації чи особисте бачення) Заздалегідь дякую за відповідь!

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Якщо коротко, то Ваша форма роботи - ФОП 3 групи на спрощеній системы оподаткування. Оптимальний режим роботи - комісійна торгівля плюс договір оферти.

    Якщо Ви обізнана людина, то цієї підказки Вам буде достатньо, якщо ні, то звертайтесь до спеціаліста.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Артур Клиент месяц назад

      Дякую за відповідь. А чому саме 3 група, всі нарахування будуть від спрощенців 2-3 групи? Та що робити якщо ніяк с постачальниками не домовитись на комісійну торгівлю, з ресурсів лише інстаграм та телеграм. Як я розумію договір з постачальниками ніяк не зробити, вони лише перераховують кошти на IBAN. Постачальників досить багато, товарних позицій та різновидів також досить багато. Як опираючись на інстаграм та телеграм можна працювати? Чи варто створити, наприклад окремий профіль інсти або ще чогось для вигляду, щоб можна було у разі чого посилатись на нього при перевірках або фінмоніторингу? Не зовсім розумію як взагалі можливо комісійну торгівлю або договір оферти зробити для соц. мереж. Ще й всі обороти та платежі лише на постачальниках, доходить лише прибуток раз в пару неділь за купу замовлень через IBAN, і все ніяких післяплат або эквайринг платежів, лише напряму кошти IBAN з приписками "оплата за товар" або без них. Як би ви робили при умовах що обороти зовсім невеликі, до лімітів дуже далеко) Чи можуть бути якісь великі штрафи або ще щось за відсутності оферти або договіру? Умовно невеликі штрафи не страшні, а зняття з єдиного тільки лякає)

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Занадто багато "чому" для безоплатного питання. Натомість Ви не надаєте жодної компетентної інформації про свої форми роботи. Так предметних відповідей від спеціалістів не отримаєте. Потрібна індівідуальна консультація.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України