Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 24 марта 2024, вопрос №104314

Лікарська помилка за ст. 140, ч. 1

13.03.24 у нас з дружиною народилася померла дитина. Померла вона в утробі 12.03.24. Починаючи з ночі з 10.03.24 на 11.03.24 жінка знаходилася в обласній лікарні ім. Пирогова у Вінниці. Жінка була на 42 тижні вагітності. Вважаємо, що лікарі не провели вчасно стимуляцію пологів або кесарів розтин, тобто була лікарська помилка. 13.03.24 я звернувся у відділ поліції по вул. Пирогова, 4, написавши заяву про вчинення злочину лікарями. Наступного дня була порушена кримінальна справа по ст. 140, п. 1. Також виявлено, що після пологів для відновлення жінці давали препарат, який був прострочений на 1 рік. Якщо дійсно є винні у смерті дитини лікарі та інші медпрацівники – хочемо притягнути їх до відповідальності згідно із законом. Необхідна допомога юриста у наших подальших діях із дружиною.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитре!

    Щиро співчуваю вам, але питання дуже не просте. Для звернення із заявою про злочин і, тим більше, для успішного розслідування справи треба мати серйозні докази провини лікаря чи його халатності, чи його некомпетентності.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Дмитро Козаков Клиент месяц назад

      Доброго дня, Юріє!Дякую вам за співчуття! Які саме ви маєте на увазі докази? Що це може бути?

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Навіть після поміщення до лікарні на стаціонар пацієнти нерідко вмирають, найчастіше-вночі. Медики при цьому здійснюють більше процес лікування, а не реанімації.

    Якщо медики надали відповідну медичну допомогу пацієнтці, то претензії можуть виникнути лише щодо можливої неналежної якості медичних послуг. Якщо дитина була переношеною та жінка була вагітною майже 10 місяців, то потрібно було давно вже стимулювати пологи чи провести кесарський розтин.

    • Дмитро Козаков Клиент месяц назад

      Доброго дня, Назаре!

      Наша основна претензія до лікарів як раз і є про не надану вчасно лікарську допомогу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України