Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 25 марта 2024, вопрос №104347

Зняття з військового обліку

Доброго дня, можливо хтось може проконсультувати підсказати як поступити:
Пішов син з бабусею до ТЦК з випискою з лікарні де вказано діагноз параноїдальна шизофренія, для того щоб пройти комісію . їх футболять, кажуть що поки немає 27 років і призову , вони не пошлють на обстеження до інших спеціалістів та не дадуть довідку ВЛК, можливо необхідно зареєструвати заяву про те , що він хоче пройти ті обстеження…?

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Галина!

    Це дійсно так. Якщо син має приписне свідоцтво, то він є призовником. Оскільки під час дії воєнного стану призов на строкову службу не оголошувався, то призовні комісії не засідають й, відповідно, ВЛК призовникам не проводять.

    Проте, новий законопроект 10449 передбачає знаження призовного віку до 25 років, тому, після цього Вашому сину вдасться пройти ВЛК, оскільки він вже буде військовозобов'язанним, а не призовником.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Галина Клиент месяц назад

      дякую, а як же виїхати за кордон

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Це питання. Через непридатність виїхати не вдасться. Отже у Вас два варіанти:

        1. Шукати інші підстави для виїзду (сімейні). Проте, у даному випадку також можуть виникнути проблеми на кордоні, оскільки прикордонники вимагають зараз довідку про відстрочку, а у зв'язку з тим, що син є призовником, а не військовозобов'язанним, таку довідку ТЦК йому не надасть.

        2. Чекати змін у законодавстві та йти до ТЦК на проходження ВЛК, вже у статусі військовозобов'язанного.

        3. Оформити інвалідність.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Якщо син має статус призивника він не підлягає призову під час мобілізації.

    Нічого проходити не потрібно.

    • Галина Клиент месяц назад

      Дякую, може підскажете як діяти, щоб виїхати закордон

      • Богун Сергій Павлович

        Ознайомтесь з Правилами перетинання державного кордону громадянами України. Там зазначені категорії суб'єктів, які мають право виїзду.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Все правильно вони говорять, якщо він наразі є призовником. Тут треба детальніше вивчати ситуацію сина. Але скоріше за все дії ТЦК та СП є правомірними.

    З повагою!

    • Галина Клиент месяц назад

      дякую, яка є можливість виїзду для нього закордон


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України