Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 28 марта 2024, вопрос №104520

Есть ли гражданство?

Моя знакомая родилась в Крыму в 1984 году Там же она прожила до 1996 года. Была официально прописана. Есть подтверждающие выписки.В 96 году ее родители переехали в Россию. Мать получила российский паспорт. А когда моя знакомая в 2000 году решила поступать в институт при получении паспорта выяснилось что у нее нет гражданства. По знакомству ей в тот же день вклеили в свидетельство о рождении вкладыш и выдали паспорт. Скажите пожалуйста у нее какое гражданство россии или Украины?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Усі громадяни колишнього СРСР, які на момент проголошення незалежності України (24 серпня 1991 року) постійно проживали на території України належать до громадянства України.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    У Вашої знайомої було і є право на українське громадянство, яке не було нею реалізовано, оскільки по досягненню 16 років вона отримала паспорт РФ.

    Отже формально вона є на сьогодня лише громадянкою РФ, але має право на отримання українського громадянства за правом jus soli, тобто за правом народження в Україні.

    В зв'язку з тим, що Україна не визнає подвійне громадянство, перед поданням заяви про отримання українського громадянства Ваша знайома повинна буде відмовитись від громадянства РФ.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Дивне запитання. Відповідь на нього у паспорті.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України