Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

28 марта 2024, вопрос №104546

Чи дійсна бронь якщо немає військового квитка

Підприємство отримало бронь на працівника у якого замість військового квитка довідка. ТЦК стверджує, що ця бронь не дійсна. Виписали повістку робітнику.
Питання - чи дійсна бронь? Якщо дійсна, як довести робітникам ТЦК?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Альона!

    Питання в тому, що підприємство повинно було забронювати чоловіка за чинним ВОД. Тобто, це повинні були бути або військовий квиток, або тимчасове посвідчення. Що за довідку має чоловік?

    Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації у п’ятиденний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідного підрозділу Центрального управління та/або регіональних органів СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки), повідомлення про бронювання військовозобов’язаного за формою згідно з додатком 5 для зарахування його на спеціальний військовий облік.

    Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідний підрозділ Центрального управління та/або регіональний орган СБУ, відповідний підрозділ Служби зовнішньої розвідки), на підставі рішення про бронювання військовозобов’язаних зараховує у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня його отримання такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

    Зазначення в рішенні Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного неправильної інформації про його прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), рік народження, військово-облікову спеціальність (профіль), найменування (повне та скорочене) та місцезнаходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, код згідно з ЄДРПОУ (за наявності) може бути підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Сверщок Альона Клиент 30 дней назад

      У списках персонального військового обліку у робітника стоїть ВОС 975, мабуть тому, що він ливарник. При бронюванні на Мінпромполітику відправляються документи, в тому числі Список працівників, де вказуються їх дані, але там немає номера військового квитка, а тільки ВОС і посада. От ми так і зробили. Бронь отримали. Працівник пішов до ТЦК проходити ВЛК і заробити військовий. І ось тут ТЦК сказали, що бронь у нього не дійсна, тому, що замість військового у нього є тільки довідка взамін військового квитка. Що робити в цій ситуації? Як допомогти робітнику? Бо йому вже виписали повістку на 3 квітня.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Для того аби чоловік отримав бронь, він повинен стояти на обліку та мати чинний військово-обліковий документ У разі відсутності останнього бронювання неможливе. На жаль...

        Тут до міри получається замкнене коло. Для броні потрібен ВОД, а військомат при отриманні ВОД може мобілізувати у разі відсутності підстав для відстрочки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України