Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 08 лютого 2020, питання №10455

Чи має право дочка яка більше 10 років проживає за кордоном і не є опікуном здати матір у притулок без згоди брата який з сім' єю проживав весь час з матір'ю?

Ми з сім'єю проживали разом з матір' ю мого чоловіка з 2011 року. Її дочка весь цей час жила і працювала в Італії. Приїжджала раз у два роки. Участі у житті матері не приймала крім того , що дзвонили час від часу. Чи мала вона право приїхавши здати матір у будинок престарілих без згоди рідного сина, який жив з матір' ю весь цей час і піклувався про неї. Опікунами дочка і син не є.

Відповіді юристів (1)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    А син заперечував проти таких дій сестри? Що він зробив, щоб мати, з якою він жив разом, не опинилась в будинку престарілих?

    Взагалі в чому питання, нехай син забирає матір до себе і все!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України