Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 01 апреля 2024, вопрос №104681

Чи має право університет відрахувати мене, якщо в мене заборгованість по гуртожитку?

На початку війни ми замкнули з чоловіком кімнату в гуртожитку м.Київ і поїхали до батьків на Черкащину. Пів року ми не жили в гуртожитку, повідомили про це коменданта.
Потім вирішили не платити просто так за кімнату і веселитись, але виселили нас тільки через два місяці. За ці два місяці борг за гуртожиток накопичився. Але так як ми не жили той час, тому і платити за це не хоч мо.
Минуло півтори року від гуртожитку ніякогої інфи і тут у мене на носі диплом магістра. Телефонує адміністрація студмістечка університету і повідомляє що якщо я не погасю цей борг, то піду на відрахування.
Що мені робити в цьому випадку? Чи має право університет відрахувати мене, якщо в мене заборгованість по гуртожитку? Як вірно вчинити на даний момент?

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ні. Можуть лише виселити.

    • Ольга Клиент 29 дней назад

      Дуже дякую.

      • Богун Сергій Павлович

        Будь -ласка

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    Звичайно, ні! Якщо таке відрахування і станеться, воно буде незаконним, і його можна буде оскаржити.

    Відповідно до Закону України “Про вищу освіту”, Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти та переліку з Єдиної державної електронної бази з питань освіти основними причинами для відрахування студентів є:

    – за академічну неуспішність;

    – за власним бажанням;

    – за невиконання вимог навчального плану;

    – за невиконання вимог навчального плану та графіка навчального процесу (після зарахування не приступили до занять протягом 10 днів);

    – за невиконання вимог навчального плану та графіка навчального процесу, у зв’язку з невиходом з академічної відпустки;– за порушення навчальної дисципліни та Правил внутрішнього розпорядку;

    – за порушення умов контракту;

    – за станом здоров’я на підставі рішення ЛКК;

    – закінчив теоретичний курс навчання та не атестований ДЕК;

    – у зв’язку з ліквідацією (реорганізацією) НЗ;

    – у зв’язку з набуттям чинності вироку суду.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Є битва, а є війна. Що хочете виграти ? За несплату за гуртожиток офіційно тормозити не будуть. Але як говорять у Одессі - була б людинка, а проблеми знайдуться.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України