Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 02 апреля 2024, вопрос №104755

Як бути ,якщо немає можливості зробити прописку дитині

Дитині 9років ,треба було виписатись мені як мамі та дитині ,на даний момент не має можливості зробити прописку . Пройшов все місяць. Як довго дитина ще може бути без прописки,і який штраф треба буде сплатити?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анастасія!

    Закон України «Про реєстрацію актів цивільного стану» встановлює, що кожна людина повинна бути прописана у конкретному місці проживання. Це стосується і дітей, які також мають бути зареєстровані за місцем проживання їхніх батьків чи опікунів. Проте, закон не встановлює конкретних обмежень щодо термінів, протягом яких дитина може бути не прописана.

    .У багатьох випадках, діти можуть бути не прописані упродовж певного часу в разі, якщо їх родина переїжджає в інше місто чи країну на постійне місце проживання. У таких ситуаціях батьки мають право на певний термін для переоформлення прописки своїх дітей у новому місці проживання. Зазвичай, цей термін може становити від 30 до 90 днів, залежно від конкретних умов та правил місцевих органів реєстрації актів цивільного стану.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Якщо дитина не зареєстрована, значить вона перебуває у постійному переміщенні, а це вже питання до належного утримання дитини. Зараз існує інститут як реєстрації так і декларування місця реєстрації. Задекларуйте своє місце знаходження та дитини у ЦНАПі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України