Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 08 апреля 2024, вопрос №105111

Чи потрібно переоформлювати земельну ділянку з будинком до 2025?

В селах які подалі від міст, велика кількість будинків (а разом з ними і земельних ділянок, на яких будинки стоять) оформлена на людей яких давно немає в живих. У деяких випадках будинки дісталися від рідних які пішли з життя. А деякі люди просто купили дім за 30-50 тис. грн у чужих, не вистачало грошей на оформлення і так живуть роками.

Чи є ризики переходу цих земельних ділянок на яких розташовані будинки, у власність громад у 2025? Невже людей будуть висиляти?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Вам не варто хвилюватись. В даному випадку мова йде про земельні паї, а не землі, на яких стоять будинки.

    Власникам сертифікатів на право земельного паю потрібно встигнути оформити право власності на земельну ділянку до 2025 року, оскільки після 1 січня 2025 року незатребувані ділянки будуть визнані безхазяйними і передані у комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України