Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 10 апреля 2024, вопрос №105249

Перепис майна на людину з інвалідністю

Доброго дня.
Моя мати хоче переписати будинок на брата, який є інвалідом армії другої групи(психічнезахворювання), майже 30р, але їй в селещній раді сказали, що на таких людей не переписують.
На нього вже за час інвалідності був переписаний пай і проблем з тим не було, він здає пай в оренду і на картку отримує гроші за нього, перезаключає самостійно договір на оренду, ходить голосувати на вибори.
Чи є справді якийсь закон, який забороняє перепис майна чи земель на таку людину? І чи може бути що не хочуть переписувати на нього, бо мама отримує компенсацію як людина яка спільно проживає з психічнохворим?
На суд не подавали щоб визнати його недієздатним, оскільки він практично адекватний не враховуючи загострення, яке буває раз в 2-3роки і не більше місяця

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Це не відповідає дійсності.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оксана!

    Ваша мати може зробити договір дарування на Вашого брата. В сільраді Вас вводять в оману. Такі обмеження можуть стосуватися особи, визнанною недієздатною або обмежено дієздатною.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. На сьогодні психічно хворі люди можуть набувати майно у власність, зокрема в порядку спадкування чи за договором дарування. Громадяни, визнані в судовому порядку обмежено дієздатними чи недієздатними, мають право набувати майно при оформленні набуття майнового права в присутності їх піклувальника чи опікуна. Ваша матір має право сама розпоряджатись її майном і в селищній раді не мають права впливати на її вибір.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України