Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 13 апреля 2024, вопрос №105534

Чи можна дізнатись з ким людина була одружена?

Доброго дня!
Маю питання життя і смерті. Це питання зʼїдає мене з середини близько 2 років.
До мене дійшли слухи, що одна людина була одружена ще до того я знову одружилася. Це дуже важлива людина для мене. І тому мені дуже потрібно дізнатись чи правда це чи ні. Напряму запитати я не можу, не вистачає духу.
Дякую наперед за відповідь!

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Таку інформацію Вам ніхто не надасть. РАЦС може видати відповідний витяг тільки особі, якої він стосується або за довіренністю.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    На жаль, ця інформація є конфіденційною. РАЦС не може сторонній особі надати таку інформацію.

    З повагою!

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Вам це може бути потрібне з точки зору спадкового права. За Цивільним кодексом України, другий з подружжя, який перебував у зареєстрованому шлюбі з померлим на час його смерті, належить до спадкоємців першої черги. Розлучені зі спадкодавцем не належать до першої черги спадкоємців.

    У четверту чергу право на спадкування за законом мають особи, які проживали зі спадкодавцем однією сім'єю не менш як п'ять років до часу відкриття спадщини. В таких випадках співжитель для спадкування має подати подати до суду для встановлення факту проживання однією сім'єю.

    В тої людини, яка була раніше одруженою, можуть бути діти від першого шлюбу. Та людина зобов'язана утримувати їх та брати участь в їх вихованні. Юридично (а не тільки біологічно) діти тої людини мають право спадкувати після неї, якщо вона не залишить заповіту.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Звичайно, що якщо це Вам потрібно, то тут з*являється Ваше право на інформацію, яке може бути обмеженим тільки особами, яких це стосується. Але, у будь-якому випадку, Ваше право може бути захищено шляхом подання позову до суду з приводу надання відповідної інформації (у наданні якої Вам було відмовлено). Процедура збирання доказів, складання позовної заяви, яка з додатками направляється усім зацікавленим особам, в т.ч., якої це стосується, судовий розгляд передбачає сотні ситуацій спілкування з цього приводу з протилежною стороною. То може обмежитися одним спілкуванням і все таки запитати ? )


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України