Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 14 апреля 2024, вопрос №105560

Не пройшов ВЛК проблема з бронюванням

Вітаю! Таке питання... Маю бронь від мобілізації. Наразі мені потрібно оновити документ військовий (довідка замість військового квитка) яки видали ще у 2002 році. Раніше бронь надавали без проблеми, але зараз потрібно пройти ВЛК. Готовий це зробити, але на роботі кажуть, що у разі появи у ТЦК можуть виникнути проблеми: бронь анулюють (вона діє ще кілька тижнів), вломлять штраф мені та підприємству, випишуть повістку та відправлять у військо...ситуація здається абсолютно безвихідною, бо не маючи оновлений документ про проходження ВЛК мені не можуть навіть подати у списки з бронювання... Може хтось міг би проконсультувати в цьому питанні...

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Якщо відстрочка на підставі бронювання вже була надана, то у цей період, поки діє бронь, відмінити відстрочку можна лише у разі закриття підприємства, зміни профіля його діяльності, звільнення працівника.

    В той самий час, у паузі між старим та новим бронюванням Вас дійсно можуть мобілізувати. Тому поновлювати ВОД рекомендую під час відстрочки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Greg Клиент 15 дней назад

      Дякую за відповідь! А як же розмови про те, що оштрафують мене, підприємство, почнуть перевірки інших заброньованих? І чи можуть мені видати мобілізаційне розпорядження одразу на наступний день після закінчення броні? Дякую!

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Штрафи залишаються штрафами, але факт відстрочки вони не відміняють.

        Що стосується видачи МР наступного ж дня після закінчення броні, то це можливо навряд чи. Спочатку Вас, як мінімум, повинні направити на проходження ВЛК, аби визначити Ваш ступінь придатності.

        • Greg Клиент 15 дней назад

          Вибачте, ще два єдині питання: якщо ж справа дійде до розборок, з вашої практики, що може загрожувати мені та підприємству за те, що мені надавалася бронь за старою довідкою і чи велика ймовірність, що тим будуть займатися? І чи існує механізм добронювання працівників, якщо я не встигну пройти ВЛК до того, як підприємство подасть основний список на бронювання?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Нічого більшого ніж звичайний адмінштраф, і буде він стосуватись, скорше за все, не підприємства, а Вас.

            На жаль, те, що Ви називаєте "добронюванням", не існує. Список на бронь подається до Мінекономіки один раз, й додатки до нього не передбачені.

            • Greg Клиент 15 дней назад

              Тобто, якщо я не встигну до подачі документів на міністерство, то з оновленими документами можу розраховувати на бронь лише наступного разу?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Саме це я мав на увазі.

            • Greg Клиент 15 дней назад

              Дякую за вичерпну відповідь!!! Ви вселили надію, що то не є повний безвихідь...

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Щиро радий, що зміг Вам допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України