Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 15 апреля 2024, вопрос №105650

Як написати заяву про помилково накладений арешт ?

Наклалали арешт на квартиру вже давно, постанова на людини з схожим прізвещем з різницею в одній літері, проте повнішстю інакша дата народження та податковий номер. Потрібно писати заяву про зняття арешту у зв'язку з порушенням в процедурі накладення арешту чи писати скаргу на діяльність виконавця ( але він вже давно там не працює) ? Що буде правильнішим ? Чи можете надати приблизний зразок ?

Ответы юристов (12)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Заява пишеться в довільній формі.

    • Катерина Клиент 14 дней назад

      Заява чи скарга ? Довільна то яка ?Потрібна з посиланням на законодавствою. Заява про зняття арешту, якщо я не боржник у цьому виконавчому провадженні, а арешт накладено на мою частку помилково.

      • Богун Сергій Павлович

        Це залежить від матеріалвів виконавчого проваджень.

        Звичайно ви повинні посилатись на норми чинного законодавства.

        • Катерина Клиент 14 дней назад

          У виконавчому провадженні в постанові 2008 року помилково зазначили, що за боржником зареєстрована 1/4 квартири, яка йому не належить і ніколи не належала. У зв'язку з цим писати скаргу чи заяву ? І на яку підставу і статтю посилатись ?

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Я вважаю, що необхідно писати заяву до виконавчої служби для виправлення ситуації. Зразку не маю. Необхідно вивчати ситуацію і формувати таку заяву з нуля.

    Катерина Клиент 14 дней назад

    В постанові зазначене прізвище та податковий номер взагалі іншої людини, а арешт накледне на мою частку яка не належить і ніколи не належала цій людині. Тут потрібна скарга чи заява ? І на що писалатись ? На яку статтю ?

    • Прокопець Олександр Васильович

      Базово, я вважаю, що це заява про зняття арешту через те, що Ви не та особа, майно якої підлягає арешту. Але, щоб визначитись заява чи скарга, необхідно вивчити детально ситуацію, наприклад, для початку вияснити, помилка була допущена виконавцем чи органом, який видав виконавчий документ...

      • Катерина Клиент 14 дней назад

        Помилка була допущена саме виконавцем, де помилково зазначили, що за боржником зареєстрована 1/4 квартири, яка йому не належить і ніколи не належала. У зв'язку з цим писати скаргу чи заяву ? І на яку підставу і статтю посилатись ?

        • Прокопець Олександр Васильович

          Скаргу треба писати у випадку вчинення виконавцем незаконних свідомих дій, або відмову у вчиненні якихось дій. У Вашому випадку вбачається, що вібулась помилка. Тому, я вважаю, що необхідно писати заяву.

          Орієнтовно, можна посилатись на п. 14, розділу 2 Інструкції «Про затвердження Інструкції з організації примусового виконання рішень».

          • Катерина Клиент 14 дней назад

            Дуже Вам дякую !!! Найкраща відповідь !!!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    Ви можете написати дану заяву у довільній формі до управління виконавчої служби, де працював виконавець, який накладав арешт.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Катерина Клиент 14 дней назад

      Мені непотрібна заява у довільній формі. Для початку треба вияснити чи писати заяву чи писати скаргу. Заяви в довільній формі вони без конкретних вимог вони будуть розглядати так само на власний розсуд.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України