Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Хозяйственное право, 19 апреля 2024, вопрос №106128 240₴

Пошкоджена каналізація, управитель вимагає від нас зняти плитку в туалеті

В кінці березня 2024 року ми помітили брудні потьоки на каналізації з піском. В нас є ОСББ та укладений договір з управителем. Я зателефонувала управителю і повідомила що тече по каналізаційній трубу( в нас 6 й поверх). Управитель пообіцяв прийти 1 квітня після 15 год. Прийшов наш управитель 5 квітня 2024 року з двома чоловіками і обстежували каналізаційну трубу за допомогою приладу з відеодіагностики через оглядове вікно зверху- пошкоджень не побачили, Потім через ревізію дивились вверх і знайшли дірку десь на рівні перекриття- це все зі слів майстрів. Потім управитель з майстрами пішли до сусіда поверхом вище. Коли вони виходили з квартири я запитала в управителя- Що ми робимо далі? Він відповів що по результатам діагностики на горі він зайде і розповість що робити. Але він не прийшов, а зателефонував і сказав: Що потрібно розбирати доступ до труби в сусіда, а також можливо у нас. Управитель сказав що нам потрібно розбирати кахлі в туалеті. Ми чекали що він складе Акт про залиття де будуть вказані причини і обсяг робіт, але його не було. Замість цього зателефонувала сусідка з 3 го поверху і почала кричати що ми не даємо доступу і вона подасть на нас до суду. Наступного дня ми з чоловіком пішли до управителя за Актом, він сказав що зробить його а ми маємо готуватись викликати робітника і розбирати кахлі і що це за наш рахунок. Ми попросили його надати Акт, Він сказав що складе його пізніше. Пізніше ми знайшли Акт в поштовій скринці але складений він в неналежній формі, причиною залиття вказано пошкодження каналізації без вказання місця пошкодження та причини (будинок в нас новий йому 6 років, каналізаційні труби пластикові). На зараз управитель нічого не робить. Чи правий управитель коли вимагає розібрати плитку за наш рахунок?? Які наші дії, бо виглядає що управитель діє не зовсім у законний спосіб?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович
    100%

    Доброго дня.

    Для аварійного ремонту управитель може зняти плитку для доступу до труби.

    Зверніть увагу:

    Майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала. Але, якщо особа, яка завдала шкоди доведе, що шкода завдана не з її вини, а з вини інших осіб (ОСББ чи ЖКГ), вона звільняється від відповідальності. Наприклад, шкода завдана через неполадку загальної водяної труби, тепломережі, протікання даху будинку і т.д.).Згідно зі ст. 1192 ЦК з урахуванням обставин справи суд за вибором потерпілого може зобов'язати особу, яка завдала шкоди майну, відшкодувати її в натурі або відшкодувати завдані збитки у повному обсязі. Розмір збитків, що підлягають відшкодуванню потерпілому, визначається відповідно до реальної вартості втраченого майна на момент розгляду справи або виконання робіт, необхідних для відновлення пошкодженої речі.
    • Анна-Марія Гриза Клиент 12 дней назад

      Тобто хай самотужки знімає плитку? А не намагається зробити так щоб ми її самі зняли, та звинуватити нас у пошкодженні?

      • Богун Сергій Павлович

        Однозначно так.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України