Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 21 апреля 2024, вопрос №106292

Броня від підприємства після медкомісії?

Доброго часу доби.
Працюю офіційно, в жовтні 23 року прийшла повістка на уточнення данних. Я пройшов медкомісію. Видали тимчасове посвідчення, в якому зазначено що наступна медкоміссія через 5 років - у листопаді 28 року.
Визнаний здоровим. В листопаді 23 року отримав бронь.
Зараз броня закінчується в липні 24 року. Роботодавець наголошує, що продовжити бронь можливо лише після НОВОЇ медкоміссії та отримання штрих-коду. Наче без виконання цих умов, бронь не буде продовжена.
Я не розумію, ЯКІ ЗАКОНОДАВЧІ СТРОКИ ПРОХОДЖЕННЯ ЛВК? так можна щотижня проходити?
Чи можуть у моєму випадку не подовжити бронювання на законних підставах? Дякую.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Степане!

    Постанова ВЛК ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби, прийнята в облікових цілях, дійсна протягом п’яти років з дня закінчення медичного огляду. Якщо в стані здоров’я військовозобов’язаного, незалежно від строку, за його заявою або висновками лікарів закладу охорони здоров’я виникли зміни, то за направленням начальника ТЦК та СП проводиться повторний медичний огляд з метою визначення ступеня придатності до військової служби.

    {Пункт 3.8 глави 3 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства оборони № 318 від 07.07.2015; в редакції Наказу Міністерства оборони № 490 від 18.08.2023}.

    Проте,

    Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період оформлюється довідкою ВЛК (додаток 4 до цього Положення) у двох примірниках, яка дійсна протягом одного року з дня медичного огляду. Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про тимчасову непридатність або непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку підлягає затвердженню штатною ВЛК. Копія довідки видається особі, яка пройшла медичний огляд.

    {Пункт 3.8 глави 3 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства оборони № 490 від 18.08.2023}.

    Отже, навіть за умови того, що довідка ВЛК дійсна протягом року, наступну комісію Вам потрібно пройти у жовтні 2024 року. Щодо штрих-коду, то цей код має значення тільки для ТЦК, оскільки облегшує їм роботу, та для електроного кабінету військовозобов'язанного.

    Щодо відмови у бронюванні, то Ви розумієте, що списки подає роботодавець...

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України