Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 22 апреля 2024, вопрос №106356

Як продати частину будинку з прописаною дитиною?

Доброго дня!
В мене таке питання.Я володію половиною будинку. Хочу її продати. Але на второй половині 2 співвласника по 1/2 у часткової власності(25% у кожного від будинку). У одного з них прописана дитина. Виписувати її вони не хочуть.
Як я можу продати свою частку без них? Розподіл ми не робили.
Дякую

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тамара!

    Якщо мова йде про спільну часткову власність, то:

    Якщо співвласник вирішив продати свою частину, він обовʼязково має попередити про це інших співвласників. Якщо інший співвласник не використав своє переважне право протягом одного місяця (щодо нерухомого майна) або протягом десяти днів (щодо рухомого майна) з дня отримання повідомлення, продавець може продати свою частку іншій третій особі.

    Якщо ж продавець-співвласник не виконав свого обовʼязку щодо інформування про продаж частки і здійснив продаж третій особі, інший співвласник може звернутися до суду з позовом про переведення на нього прав та обовʼязків покупця. В цьому разі, рішення суду буде підставою для набуття частки співвласника.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Тамара Клиент 11 дней назад
    Я розумію про це. Але нюанс є в цій дитині. Нотаріус не погоджується робити куплю-продаж через прописану дитину на одній з часток. Каже закон не дозволяє це робити поки діти є прописані в будинку. Будинок по документам йде,як один,але з долями 1/2Якусь справку з опекунської ради просить,а вони не дадуть Не знаємо що робити
    Гордієнко Юрій Петрович
    Гордієнко Юрій Петрович 11 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 20 лет опыта

    Доброго дня, Тамара!

    Від інших співвласників необхідна згода на продаж Вами Вашої частки.

    Крім того, питання продажу частки будинку з реєстрацією у цьому будинку дитини може бути "вирішене" лише нотаріусом (з врахуванням того, що частка будинку, у якій зареєстрована дитина не відчужується).

    З повагою, адвокат Юрій Гордієнко.

    Звертайтеся!...


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України