Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 23 апреля 2024, вопрос №106526

Продаж квартири без присутності чоловіка. Оформлена тільки на дружину

Добрий день
Чоловік та дружина в шлюбі придбали квартиру. Первічка, ніякого документу з формуліровками «куплено за гроші дружини» чи схожими не підписував. Єдина власниця - дружина. Чоловік не прописаний, прописана дружина та неповнолітня дитина.
Під час війни чоловік законно перетнув кордон (інвалідність дружини) і працює за кордоном. Військовозобовʼязаний, квитка та приписного не має.
Будь ласка, підкажіть де прочитати про алгоритм, за яким мені (дружині) продати квартиру? І щодо виписки дитини без подальшої реєстрації- де почитати. Не планую ніде реєструвати дитину після продажу квартири, бо все інше житло розташоване на окупованій території.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    1. Незважаючи на те, що власником квартири є Ви, вона вважається спільною сумісною власністю, оскільки була придбана у шлюбі. Тому для її продажу Вам потрібна згода чоловіка.

    2. Щодо дитини, то будучи одним з батьків Ви не зможете виписати останню із квартири. Проте, новий власник нерухомості має змогу виписати Вас разом з дитиною.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 9 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Вітаю ! Продати тільки за згодою чоловіка, виписати дитину - за згодою опікунської ради. Новий власник несе значні ризики того, що дитина через суд не буде виписана, а отже є ризики і щодо договору купівлі-продажу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України