Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 24 апреля 2024, вопрос №106628

Оформлення відстрочки для аспіранта

Доброго вечора шановне панство!
Прийшов знову до Вас за порадою, оскільки вже звертався на рахунок отримання відстрочки для аспіранта 2023 року вступу.
До цього часу так і не реалізував своє право на відстрочку, очікуючи прийняття довгоочікуваного законопроекту)
Хотів би порадитись стосовно подальших дій:
1. Чи варто для початку відправити в ТЦК документи про навчання листом з описом?
2. Яких порад варто дотримуватись, щоб не попасти на гачок в ТЦК (чув багато зловживань і пресувань проти військовозобовʼязаних)?
3. Чи варто підкріпитися юридичною підтримкою та іти в ТЦК з юристом?
4. Може краще нікуди не іти, як і раніше?) Але думаю, що цей час все таки настав)

Наперед дякую за змістовні відповіді!

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    1. Чи варто для початку відправити в ТЦК документи про навчання листом з описом?

    Так, варто. Спочатку поштою, а потім ще при явці до ТЦК.

    2. Яких порад варто дотримуватись, щоб не попасти на гачок в ТЦК (чув багато зловживань і пресувань проти військовозобовʼязаних)?

    Все, що від Вас вимагається подати заяву про оформлену відстрочку з підтверджувальними документами до проходження ВЛК та пам'ятати, що право на відстрочку надає Вам закон, а не ТЦК, останній лише зобов'язаний її оформити.

    3. Чи варто підкріпитися юридичною підтримкою та іти в ТЦК з юристом?

    Це на Ваш розсуд, оскільки інколи спрацьовує не на користь військовозобов'язанного.

    4. Може краще нікуди не іти, як і раніше?) Але думаю, що цей час все таки настав)

    Я би на Вашому місті закрив це питання, оскільки все одно рано чи пізно Вам прийдеться оновлювати дані та отримувати так званий "штрих-код" у ВОД. Навіть станом на зараз вже є випадки, у яких не беруть до ВНЗ чи направляють до ТЦК саме для вклеювання штрих-коду. Це ж саме відбувається з бронюванням та працевлаштуванням.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Олег Клиент 9 дней назад

    п. Айвазян дуже дякую за змістовну відповідь, але ще би хотів спитати стосовно порядку проходження ВЛК, оскільки дуже-дуже часто зразу же відправляють на ВЛК, а після вже обіцяють оформляти відстрочку. Чи може це зіграти злий жарт зі мною? Як себе вести в даній ситуації? адже як таких кроків ніде не прописано

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Не просто дуже-дуже часто, а завжди все відбувається саме за таким сценарієм. На жаль, Ви не маєте права відмовитись від проходження ВЛК, так само, як на законодавчому рівні не прописана процедура оформлення відстрочки, тобто, крок за кроком. Якщо зробите все правильно щодо подання документів, то не бачу проблем. Можете дочекатись набрання чинності нового закону та обновити дані через ЦНАП, потім надіслати заяву по пошті, а вже потім йти до ТЦК. Новий закон також передбачає оновлення даних через кабінет військовозобов'язанного, але очікується, що він запрацює лише у середині літа.

    Олег Клиент 9 дней назад

    питав у місцевому ЦНАПі, то пока вони навіть не чули про такий закон і те що в них можна бути обновляти дані, про кабінет дійсно не зрозуміло коли запрацює… отже оновлю довідку 20, зроблю завірені копії + витягу і договору та буду готуватися, можливо лист відправлю ще до 18 числа. Дякую за все, спокійної Вам ночі

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Олеже! Навзаєм та вдачі Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України