Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 27 апреля 2024, вопрос №106896

Відстрочка від мобілізації,процес

Добрий день! В мого батька 2 група,прописані в різних місцях,я в нього один взагалі,з мамою вони давно розлучені. Я не маю військово облікових документів(втрачені),але на обліку стояв як обмежено придатний (+/- 2011р). Скажіть будьласка,які потрібно зібрати документи і як правильно оформити відстрочку? Чи можна звернутись в будь-який тцк,чи потрібно по прописці їхати,якщо втрачено військовий квиток?

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Скажіть будьласка,які потрібно зібрати документи і як правильно оформити відстрочку?

    Вам потрібно подати до ТЦК заяву про оформлення відстрочки (у двох примірниках, на одному з котрих працівник ТЦК повинен проставити дату та підпис) та надати до неї підтверджувальні документи: Ваше свідоцтво про народження, Ваш паспорт та РНОКПП, документ, що підтверджує інвалдіність батька, відмову РАЦСу у видачі витягу про те, що Ваш батько не має більше дітей.

    Також потрібно буде подати заяву про видачу ВОД у зв'язку зі втратою.

    Вас однозначно направлять на ВЛК, тому заяву на відстрочку потрібно подати саме до її проходження. Якщо будуть відмовлятись приймати, відправляйте Укрпоштою, рекомендованим листом з описом вкладення.

    Можете поступити й інакше: спочатку направити документи поштою, а коли ТЦК отримає останні йти до нього з таким самим пакетом документів.

    Чи можна звернутись в будь-який тцк,чи потрібно по прописці їхати,якщо втрачено військовий квиток?

    Якщо Ви втратили ВОД, то потрібно звертатись до того ТЦК у якому Ви перебували на обліку. Вас очікує при тому штраф по 211 КУпАП. Як також ще може бути й 210 КУпАП, оскільки Ви вже дуже давно не були в ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олександр Клиент 12 дней назад

      Дякую за розгорнуту відповідь! Витяг з РАГСу маю я взяти,чи батько? І в тцк потрібно всі оригінали везти,чи нотаріально завірені копії можна

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Заяву на видачу витягу повинен подати до РАЦСу Ваш батько.

        До заяви потрібно додавати нотаріально завірені копії.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 12 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    1. ВІДСТРОЧКУ МОЖЛИВО ОТРИМАТИ ТІЛЬКІ В ТОМУ ТЦКСП, ДЕ ВИ НА ОБЛІКУ.

    2. У ВАС ПІДСТАВА НА ВІДСТРОЧКУ -- УТРИМАННЯ БАТЬКА - ІНВАЛІДА ДРУГОЇ ГРУПИ.

    • Олександр Клиент 12 дней назад

      Дякую за відповідь


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України