Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 30 апреля 2024, вопрос №107108

Отримання закордонного паспорта в умовах військового стану

Добрий день. Закінчився старий закордонний паспорт, хочу оформити новий, біометричний. Треба звертатися до паспортного сервісу ДП "Документ" На обліку у воєнкоматі не стою, але сам військовозобов'язаний. Якщо звернуся до паспортного сервісу, чи мають вони право запросити у мене військовий квиток під час оформлення, або під час видачі нового паспорта? Дякую.

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    Після 18 травня за вимогами нового мобілізаційного законодавства наявність військово-облікового документу в таких випадках обов'язкова.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Вимагати надання ВОД законодавством наразі не передбачено.

    • Іван Клиент 20 дней назад

      Дякую, зрозуміло

      • Богун Сергій Павлович

        Будь -ласка

    Іван Клиент 20 дней назад

    Дякую, а якщо звернутися до паспортного сервісу в найближчі кілька днів, то чи є у них право запросити військовий квиток?

    • Богун Сергій Павлович

      Спробуйте. Може і вийде.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Зараз за рішенням МЗС консульські послуги за кордоном чоловікам-військовозобов'язаним тимчасово не надаються. Так що навряд чи з того щось вийде.

      • Іван Клиент 20 дней назад

        я зараз в Києві

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Вибачте, але так не виглядало з питання, бо Ви посилались на ДП Документ. Проте ролі не грає, де Ви знаходитесь - все одно потрібен ВОД.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України