Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 09 травня 2024, питання №108264

Чи можна якось оскаржити повістку і не проходити службу

Доброго дня, склалась дуже не приємна ситуація, брат із-за страху перед законом який приняли який пов'язаний із тим щоб поновити дані в тцк, прийшовши в тцк, отримав повістку, спочатку на медогляд, потом наступну для проходження військової служби. Сам він не проходив військову службу і має білий квиток, має 31 рік. Має багато хвороб у вигляді викривлення хребта, металу к зібрано у коліні і інші хвороби. Питання постає в наступному, чи є можливість оскаржити повістку, пройти повторний медогляд для назначення групи інвалідності, чи проходження служби і відправка на фронт є уже не минуча?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юрію!

    Ваш товарищ можете оскаржити дії ТЦК у судовому порядку, але для того повинні бути підстави. Наприклад, мобілізація незаконна, оскільки Ваш товарищ має право на відстрочку.

    Щодо інвалідності, то це питання не вирішує ВЛК.

    Якщо Вашому товарищу провели ВЛК з порушенням, то він має право оскаржити її.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України