Задайте вопрос юристу

839 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 11 мая 2024, вопрос №108405

Мобілізаційне розпорядження, маючи право на відстрочку

Доброго дня!!!
Хочу знати які можуть бути наслідки, якщо відмовитись від мобілізаційного розпорядження, маючи право на відстрочку у зв’язку з навчання у аспірантурі, коли ТЦК нагло не хоче бачити цього права.

Варто складати акт відмови? Що буде якщо в акті вони не вкажуть реальної причини відмови?

Чи все таки краще підписати, а потім вже доказувати щось?

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Перше за все, хотів би знати, чи Ви подали заяву про відстрочку з усіма підтверджувальними документами? Якщо так, то видачак Вам мобілізаційного розпорядження є з боку ТЦК кроком незаконним та таким, що, на моє глибоке переконання, можна ігнорувати.

    Якщо ж Ви того ще не зробили, подати згадану заяву і документи треба негайно!.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олег Клиент 24 дня назад

      Раніше не подавав, готуюсь власне подавати поштою, але є затримка з довідкою 20, маю минулорічну, а нову обіцяють видати після 18 числа і буду подавати завірену копію нової.

      Питання, якщо по якихось причинах попаду в ТЦК ще до цього часу (маючи всі документи при собі,бо без них не ходжу) і схочуть вручити мобілізаційне розпорядження, як краще вестись в даній ситуації і чи варто писати акт про відмову?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Якщо підпишите мобілізаційне розпорядження, то будете мобілізовані. Тому єдиний вихід з цієї ситуації не підписувати, посилаючить на те, що Ви маєте право на відстрочку.

        • Олег Клиент 24 дня назад

          Наскільки розумію прийдеться складати акт про відмову, але це теж наскільки я розумію кримінальна відповідальніст

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Так, це 336 ККУ. Потім прийдеться доводити, що вручення МБ було незаконним.

            • Олег Клиент 24 дня назад

              Питання, що робити коли відмовляються вказати в акті реальну причину відмови, типу право на відстрочк


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України