Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 21 мая 2024, вопрос №109797 400₴

Чи дає право на відстрочку впала грудна клітина (деформація грудної клітини)?

Чи дає право на відстрочку впала грудна клітина (деформація грудної клітини) також задихання при бігу?
Якщо так, які документи для цього потрібні?
Якщо ні, то в який могуть відділ воєнний направити?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Юлія!

    Ви надали замало інформації, аби надати конкретну відповідь потрібен діагноз чоловіка, тяжкість перебігу хвороби тощо. Це вроджена вада або набута? Чи є в Вас медичні документи?

    Щодо документів, то потрібні всі медичні документи, які є в наявності (в тому числі станом на зараз), для того, аби при проходженні ВЛК був врахова хвороба чоловіка у відповідності з останніми.

    Відповідно до Наказу МОУ №402:

    Пункт 3.4 глави 3 розділу II Наказу МОУ №402:

    Лікарі, які включаються до складу ВЛК із закладів охорони здоров’я комунальної або державної форми власності, під час проведення медичного огляду ознайомлюються з медичними записами в ЕСОЗ та з іншими медичними документами, які надає військовозобов’язаний, що характеризують його стан здоров’я, а також вносять до ЕСОЗ відповідні медичні записи на підставі отриманої інформації.

    Пункт 3.5 глави 3 розділу II:

    Військовозобов’язаний під час проведення медичного огляду зобов’язаний надати членам ВЛК ТЦК та СП медичну карту амбулаторного хворого за формою № 025/о, затвердженою наказом МОЗ України від 14 лютого 2012 року № 110 «Про затвердження форм первинної облікової документації та Інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 661/20974 (далі - форма № 025/о), виписки з медичної документації щодо перенесених захворювань, отриманих травм, поранень тощо, якщо така інформація відсутня в ЕСОЗ.

    Пункт 3.11 глави 3 розділу II:

    У разі коли лікарям ВЛК ТЦК та СП важко остаточно визначити стан здоров’я військовозобов’язаного, він направляється лікарем - членом ВЛК на амбулаторне або стаціонарне обстеження з подальшим оглядом ВЛК ТЦК та СП, з унесенням відповідного запису про направлення до ЕСОЗ. Після проведення обстеження складається Акт дослідження стану здоров’я (додаток 10), який підписується керівником закладу охорони здоров’я (установи). Акт подається до ВЛК ТЦК та СП на розгляд. Якщо обстеження проводилось у закладі охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України, то огляд проводиться госпітальною (гарнізонною) ВЛК.

    Щодо висновків про придатність чоловіка, то конкретної відповіді немає, оскільки Ви надали недостатньо інформації. Якщо це вроджена вада, то дана хвороба віднесена до статті 74 Розкладу хвороб.

    Стаття 74 Розкладу хвороб Наказу МОУ, включає вроджені вади розвитку нервової системи Q00-Q07; вроджені вади розвитку ока, вуха, обличчя та шиї Q10-Q18; вроджені вади розвитку системи кровообігу Q20-Q28; вроджені вади розвитку органів дихання Q30-Q34; щілина губи та піднебіння Q35-Q37; інші вроджені вади розвитку органів травлення Q38-Q45; целіакія К90.0; вроджені вади розвитку статевих органів Q50-Q56; вроджені вади розвитку сечової системи Q60-Q64; вроджені вади розвитку та деформації кістково-м’язової системи Q65-Q79; інші вроджені вади розвитку Q80-Q89; хромосомні аномалії Q90-Q99"

    Дана стаття застосовується у разі неможливості лікування вроджених вад розвитку, відмови від лікування або незадовільних його результатів, а також при хромосомних аномаліях, підтверджених результатами обстеження у медико-генетичних консультаціях.

    1) до пункту «а» належать:

    вроджені фіксовані викривлення хребта (кіфози, сколіози тощо) з різкою деформацією грудної клітки (реберний горб тощо) та значним порушенням функції зовнішнього дихання III ступеня за рестриктивним типом.

    2) до пункту «б» належать:

    природжені фіксовані викривлення хребта (кіфози, сколіози тощо) з незначною деформацією грудної клітки та помірним порушенням функції зовнішнього дихання II ступеня за рестриктивним типом;

    Якщо вада не вроджена, то тоді можна спиратись на статтю 64 Розкладу хвороб:

    1) до пункту «а» належать:

    фіксовані викривлення хребта (кіфози, сколіози IV ступеня) з різкою деформацією грудної клітки (реберний горб та інше) та значним порушенням функції зовнішнього дихання III ступеня за рестриктивним типом;

    2) до пункту «б» належать:

    остеохондропатії хребта (кіфози, структурні та неструктурні сколіози III ступеня) з помірною деформацією грудної клітки та порушенням функції зовнішнього дихання II ступеня за рестриктивним типом;

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас, пані Юлія!

    Прийняття рішення щодо придатності до військової служби віднесено виключно до компетенції ВЛК.

    Порядок визначення ступеня придатності до військової служби визначено в «Положенні про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», затверджене Наказом Міноборони України від 14.08.2008 № 402 .

    Для надання консультації щодо потенційного висновку ВЛК, потрібно знати точні діагнози, а потім їх співставляти зі статтями Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (додаток 1) та Поясненнями щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2)

    Перш за все потрібно, щоб діагнози були підтверджені належними медичними документами. Як правило це форма первинної облікової документації № 028/о “Консультаційний висновок спеціаліста”, історія хвороби, Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого: форма № 027/о.

    Внаслідок чого відбулась деформація грудної клітини - травма чи це з народження?

    Загалом деформацію грудної клітини можна розглядати за статтями 74 та 78 Розкладу хвороб.

    Громадянин не підлягатиме мобілізації лише в тому випадку, якщо ВЛК визнає його непридатним або тимчасово непридатним до військової служби. Постанова ВЛК залежить від діагнозу встановленого лікарем-спеціалістом та від ступеня порушення функцій організму.

    а) зі значними порушеннями функцій - Непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку

    б) з помірними порушеннями функцій - Придатність до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони

    в) з незначними порушеннями функцій; за наявності об’єктивних даних без порушень функцій - Придатність.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня,

    Чи дає право на відстрочку впала грудна клітина (деформація грудної клітини) також задихання при бігу?

    Це визначає комісія ВЛК, я як юрист можу надати вам підзаконий акт, по вашому питанню, який я вам рекомендую проаналізувати з профільним лікарем, який вам вже може обгрунтувати ваше захворювання відповідно до наказу 402.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#n974

    Вроджені аномалії (вади розвитку), деформаціїта хромосомні порушення (Q00-Q99), їх наслідки

    Стаття 74

    Включено: вроджені вади розвитку нервової системи Q00-Q07; вроджені вади розвитку ока, вуха, обличчя та шиї Q10-Q18; вроджені вади розвитку системи кровообігу Q20-Q28; вроджені вади розвитку органів дихання Q30-Q34; щілина губи та піднебіння Q35-Q37; інші вроджені вади розвитку органів травлення Q38-Q45; целіакія К90.0; вроджені вади розвитку статевих органів Q50-Q56; вроджені вади розвитку сечової системи Q60-Q64; вроджені вади розвитку та деформації кістково-м’язової системи Q65-Q79; інші вроджені вади розвитку Q80-Q89; хромосомні аномалії Q90-Q99

    а) зі значними порушеннями функцій

    Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    б) з помірними порушеннями функцій

    Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони

    в) з незначними порушеннями функцій; за наявності об’єктивних даних без порушень функцій

    Придатні

    XVI. Вроджені вади розвитку, деформації та хромосомні аномалії (Q00-Q99), їх наслідки

    1. Стаття 74: застосовується у разі неможливості лікування вроджених вад розвитку, відмови від лікування або незадовільних його результатів, а також при хромосомних аномаліях, підтверджених результатами обстеження у медико-генетичних консультаціях.

    1) до пункту «а» належать:

    мікроцефалія, вади з редукцією частини головного мозку, вроджена гідроцефалія, інші аномалії головного та спинного мозку зі значними порушеннями функцій нервової системи;

    вроджені вади серця із СН IIА стадії та вище;

    вади розвитку бронхо-легеневого апарату та плеври зі значним порушенням функції зовнішнього дихання;

    вади щелепно-лицевої ділянки (у тому числі розщілини піднебіння та губи);

    вади органів травлення з вираженими клінічними проявами;

    вроджені фіксовані викривлення хребта (кіфози, сколіози тощо) з різкою деформацією грудної клітки (реберний горб тощо) та значним порушенням функції зовнішнього дихання III ступеня за рестриктивним типом;

    вроджений отосклероз;

    відсутність однієї нирки (або припинення її функцій) з порушенням функцій нирки, яка залишилася, незалежно від ступеня їх вираження;

    полікістоз нирок, гіпоплазія, дисплазія, подвоєння нирок та їх елементів, підковоподібна нирка, аномалії сечоводів або сечового міхура зі значними порушеннями функцій або хронічною нирковою недостатністю незалежно від ступеня;

    вроджені вади ниркових судин з явищами вазоренальної гіпертензії та нирковими кровотечами;

    вади статевих органів (відсутність статевого члена, обох яєчок, атрезія піхви тощо);

    деформація таза, що супроводжується кіфосколіозами 2-3 ступенів або значним обмеженням рухів у кульшових суглобах;

    варусна деформація шийки стегнової кістки з укороченням ноги більше ніж на 5 см;

    варусне викривлення ніг, якщо відстань між виступами внутрішніх виростків стегнових кісток більше 20 см, або вальгусне викривлення, якщо відстань між внутрішніми кісточками гомілок більше 15 см;

    іхтіоз вроджений, іхтіозоподібна еритродермія.

    2) до пункту «б» належать:

    вроджені вади серця із СН I стадії;

    незарощення баталової протоки;

    відсутність однієї або двох вушних раковин або їх виражені деформації;

    деформації таза з помірним обмеженням рухів у кульшових суглобах;

    природжені фіксовані викривлення хребта (кіфози, сколіози тощо) з незначною деформацією грудної клітки та помірним порушенням функції зовнішнього дихання II ступеня за рестриктивним типом;

    відсутність однієї нирки (або її функцій) з нормальною функцією нирки, яка залишилася;

    полікістоз, дисплазії, подвоєння нирок та їх елементів, підковоподібна нирка, аномалії сечоводів або сечового міхура з помірними порушеннями функцій нирок;

    калиткова або промежинна гіпоспадія;

    варусна деформація шийки стегнової кістки з укороченням ноги від 2 до 5 см;

    варусне викривлення ніг, якщо відстань між виступами внутрішніх виростків стегнових кісток - від 12 до 20 см, або вальгусне викривлення, якщо відстань між внутрішніми кісточками гомілок - від 12 до 15 см;

    іхтіоз рецесивний.

    3) до пункту «в» належать:

    атрезія слухового проходу при сприйнятті шепітної мови на друге вухо на відстані від 2 до 4 м;

    поодинокі солітарні кісти нирок більше 2 см в діаметрі з незначним порушенням функції без ХНН;

    затримка одного або обох яєчок у черевній порожнині, у пахвинних каналах або біля зовнішніх їх отворів;

    свищ сечовипускного каналу від кореня до середини статевого члена;

    варусна деформація шийки стегна з укороченням ноги менше ніж на 2 см; домінантний іхтіоз;

    вроджені вади серця (крім двостулкового клапана аорти) без ознак СН;

    сакралізація п’ятого поперекового або люмбалізація першого крижового хребців;

    незрощення дужок п’ятого поперекового або першого крижового хребців;

    двостулковий клапан аорти без ознак серцевої недостатності або аортальної регургітації.

    Гіпоспадія білявінцевої борозни не обмежує придатності до військової служби та навчання у ВВНЗ. Особи з вродженими вадами кисті або стопи оглядаються за статтею 62 Розкладу хвороб.

    Якщо так, які документи для цього потрібні?Якщо ні, то в який могуть відділ воєнний направити?

    Для вставнолення придатності вам треба пройти ВЛК, тобто треба особиста присутність. Для цього беріть з собою всі ваші наявні медичні документи, а також не хай лікар зробить вам свіжу довідку про стан вашої хвороби, де буде зазначено, що зі значними порушеннями і т.д у відповідності до наказу 402 , щоб на ВЛК було зрозуміло, що ви не придатні.


Похожие вопросы

Исключение с учёта при наличии сдвг и панических атаках

Добрый день, у меня псориаз и сдвг, коррекцию поведения прохожу в https://evolution.org.ua/ - повестки небыло но возможно ли исключение из облика? тоесть стать непригод...

05 октября 2024 Андрей, г. Киев

2 ответа

Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України