Задайте вопрос юристу

839 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 21 мая 2024, вопрос №109811 500₴

Перетин кордонів із двома паспортами

Доброго дня
Мені дуже потрібна допомога щодо правомірного перетину кордонів, не українських, але може хтось знає відповідь, бо я не знаю куди ще звернутися за допомогою
На жаль, моя мати вже 10 років живе під окупацією у Луганську
Вона має приїхати до мне у Польшу, але виникло питання щодо паспортів
Останній раз вона перетинала кордон між Польшою і Білорусією у вересні минулого року, потім з Мінську летіла до Москви і потім до Луганську
Усе це вона робила по українському закордонному паспорту, іншого вона не мала
Але з тим, щоб попасти додому на усіх кордонах вона зазнала великих проблем через український паспорт і закони там стали суворішими через те вона була вимушена отримати російський звичайний і закороднні паспорти
Зараз вона їде на поїзді до Мінську і звідти має їхати на автобусі через кордон до Варшави
Тож в мене декілька запитань
Перше, чи може вона перетнути білоруський кордон за російським паспортом, а затім польський кордон вже за українським паспортом тому що якщо обидва кордони вона перетне за українським паспортом, то назад її вже можуть не пустити, а на неї чекає старенька мати?
І друге, скоріш не запитання, а ускладнюючий фактор, в неї в українському закордонному паспорті є в'їздні штампи до беларусі і росіі і якщо вони виїде за російським паспортом з беларусі, то чи будуть проблеми на Польській границі щодо цього (буде в'їзд до Беларусі, але не буде виїзду)
Заздалегідь дякую за допомогу!

Ответы юристов (6)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Потрібно вибрати один паспорт.

    І по ньому подорожувати.

    Турчин Ярослав Олександрович
    50%

    ВІТАЮ ВАС, ЛЕРА!

    З досвіду. Так, можете перетинати кордон за будь-яким паспортом. Польшу не цікавить за яким паспортом Ви перетинали кордон з Білоруссю. Головне, щоб у Вас був належний та чинний паспорт.

    В крайньому випадку - поясните ситуацію. Зрозуміють.

    Головне в"іздити в країну і виїздити по 1 паспорту, адже облік йде по паспорту і можуть притягнути до відповідальності за порушення правил перебування в країні по безвізу, якщо не оформлено тимчасовий захист.

    Більшість громадян України так робили при перетині кордону з Кримом у 2015 - 2021 рр.

    Хай щастить! Бережіть себе.

    З повагою, юрист Ярослав Турчин (м. Гамбург, Німеччина)

    Корнійчук Євген Іванович
    50%

    Доброго дня, Перше, чи може вона перетнути білоруський кордон за російським паспортом, а затім польський кордон вже за українським паспортом тому що якщо обидва кордони вона перетне за українським паспортом, то назад її вже можуть не пустити, а на неї чекає старенька мати?

    Так, я би вам радив так і робити, тільки назад, теж виїзжати ао такій же схемі, з польши по Українському, в Мінськ по іншому.

    І друге, скоріш не запитання, а ускладнюючий фактор, в неї в українському закордонному паспорті є в'їздні штампи до беларусі і росіі і якщо вони виїде за російським паспортом з беларусі, то чи будуть проблеми на Польській границі щодо цього (буде в'їзд до Беларусі, але не буде виїзду)Заздалегідь дякую за допомогу!

    На польській границі питань не буде, будуть питання лише у Білорусі, вас може бути притягнено до відповідальності за порушення правил перетину кордону республіки Білорусь

    • Лера Клиент 25 дней назад

      Між росією і білорусією немає наземних кордонів, тобто єдиний кордон, який вона буде перетинати це білорусь - Польша. Таким чином з білорусією не має бути проблем, тому що в неї зовсім новий російській закордоний паспорт і її мають по ньому випустити, більш переймаюся за Польську, хоч вона і виїхала із Польши минулого року за українським паспортом і все було добре, також у цьому паспорті буде штамп о в'їзді у білорусь і рф (тому що з біларусі летіла літаком до москви), а от виїзд з цих країн буде тільки у російському паспорті

      Дякую за відповідь!

      • Корнійчук Євген Іванович

        Польщі не цікаво, порушення правил перетину кордону інших держав, в них не має ні яких повноважень, щоб розглядати дане питання, головне щоб вних було все гаразд. Тому я вас запевняю, що все буде гаразд, не має приводу для хвилювання.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Перше, чи може вона перетнути білоруський кордон за російським паспортом, а затім польський кордон вже за українським паспортом тому що якщо обидва кордони вона перетне за українським паспортом, то назад її вже можуть не пустити, а на неї чекає старенька мати?

    Якщо у Вашої мами вже є в'їзд до Білорусі по українському паспорту, тому вона може по ньому і виїхати.

    Тобто, з РФ до Білорусі вона потрапляє по рос.паспорту, а з Білорусі до Польщі по українському.

    З Польщі до Білорусі - по українському паспорту, а з Білорусі до РФ по рос.паспорту.

    І друге, скоріш не запитання, а ускладнюючий фактор, в неї в українському закордонному паспорті є в'їздні штампи до беларусі і росіі і якщо вони виїде за російським паспортом з беларусі, то чи будуть проблеми на Польській границі щодо цього (буде в'їзд до Беларусі, але не буде виїзду)

    Якщо виїзжати з Білорусі до Польщі по українському паспорту - єдине, що можуть запитати білоруські прикордонники - чому російські прикордонники не поставили відмітку про виїзд. Проте, можете вказати на людський фактор, тобто вони забули або відволіклись.

    Якщо виїзжати з Білорусі до Польщі по рос. паспорту - то повертатися вона повинна також по російському паспорту.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України