Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 31 мая 2024, вопрос №111102

Як відбувається процедура прийняття спадщини?

День добрий.
У мене таке запитання. Помер колишній чоловік. У нас є спільний син. Він знову одружився, там теж народилася дитина. На момент його смерті йому належало 50% квартири. Мені зателефонувала його сестра і сказала, що моєму синові належить 3 частина від цих 50% і мені не варто відмовлятися. Як відбувається процедура прийняття спадщини? Що я повинна для цього зробити? І чи може, наприклад, від мого імені вступити у спадок юрист? Що для цього знадобиться?
Дякую за відповідь.

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 месяца назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго Вам вечора. Якщо Ваш екс-чоловік не залишив заповіту, то спадкувати після нього мають право Ваш спільний син, друга дитина Вашого колишнього чоловіка та вдова Вашого екс-чоловіка, якщо він перебував з нею в зареєстрованому шлюбі на час її смерті, за наявності в живих-і батьки Вашого колишнього чоловіка. Напевне, що Ваш син, друга сирота і вдова спадкуватимуть по третині активів та пасивів померлого.

    Спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування заяву про прийняття спадщини. Заява про прийняття спадщини подається спадкоємцем особисто. Особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право подати заяву про прийняття спадщини без згоди своїх батьків або піклувальника. Заяву про прийняття спадщини від імені малолітньої, недієздатної особи подають її батьки (усиновлювачі), опікун.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA