Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 15 июня 2024, вопрос №112569

Чинність ВОД для оформленні відстрочки

Підкажіть будь ласка по яким показникам визначається чинність військово облікового документа?
В мене військовий квиток виданий 1994 року з відміткою в цей же рік з постановкою на облік. З цього часу і стою на обліку. Більше в військоматі/ТЦК не був.
Обновився в резер+ та в ЦНАПі, все наче добре стою на обліку.
Підкажіть будь ласка, ВОД в мене чинний?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Так, в Вас чинний ВОД.

    Постанова Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 про «Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів»:

    20. Військовий облік ведеться на підставі даних паспорта громадянина України та військово-облікових документів.

    Військово-обліковими документами є:

    для призовників — посвідчення про приписку до призовної дільниці;

    для військовозобов’язаних — військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного;

    для резервістів— військовий квиток.

    Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    55. Військово-обліковий документ, що визначає належність його власника до військового обов’язку, виданий до дня набрання чинності Законом України від 11 квітня 2024 р. № 3633-ІХ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, є чинним та не потребує обов’язкової заміни у разі (з підстав) затвердження органом державної влади нової форми військово-облікового документа.

    Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку"

    II. Прикінцеві та перехідні положення.

    12) військово-обліковий документ, що визначає належність його власника до військового обов’язку, виданий до дня набрання чинності цим Законом, є чинним та не потребує обов’язкової заміни у випадку (з підстав) затвердження органом державної влади нової форми військово-облікового документа.

    Указ Президента України "Про Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу та Положення про військовий квиток офіцера запасу":

    З метою удосконалення військового обліку військовослужбовців та військовозобов'язаних рядового, сержантського, старшинського складу, офіцерів запасу постановляю:

    3. Установити, що військові квитки, виготовлені (видані) до набрання чинності цим Указом, вважаються дійсними на всій території України та не підлягають обміну на військові квитки нового зразка, крім випадків, передбачених Положенням про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу та Положенням про військовий квиток офіцера запасу, затвердженими цим Указом.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Сергій Клиент 7 дней назад

    дякую за розгорнуту відповідь.

    Ще хотів запитать. Стоїть в військовому квитку печатка в 94 році, що поставили на облік ще військомат, якого зараз не має. ТЦК зараз повинен поставити свою печатку, що стою на обліку?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу! Очевидно є військомат, який упадкував повноваження старого ТЦК. Там Ви повинні і стояти на обліку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України