Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 24 июня 2024, вопрос №113276

Виконавче провадження наслідки

Якщо в виконавчому провадженні крім стягнення заборгованості є зобов’язання подати декларацію доходів та майна які будуть наслідки якщо не подати декларацію

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Аліна!

    Статтею 111 Податкового кодексу України визначено, що за порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, застосовуються такі види юридичної відповідальності, як фінансова, адміністративна та кримінальна. Зокрема, фінансова відповідальність застосовується у вигляді штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) та/або пені.

    Згідно з п. 120.1 ст. 120 ПКУ, неподання (крім випадків, якщо податкова декларація не подається відповідно до п. 49.2 ст. 49 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, платежі, контроль за сплатою яких покладено на контролюючі органи, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

    Таким чином, громадянин України (платник податку – фізична особа), у якого виникає об’єкт оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, зобов’язаний подати податкову декларацію (крім випадків, передбачених п. 179.2 ст. 179 ПКУ) та сплатити відповідні податкові зобов’язання відповідно до ПКУ.

    Водночас, несвоєчасне подання платником податків – фізичною особою податкової декларації, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень.

    Крім того, відповідно до ст. 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073–X із змінами та доповненнями, за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ігор Клиент 3 месяца назад

      Доброго дня, після оплати штрафу ВП закрили

      (2. Припинити чинність арешту майна боржника та скасувати інші заходи примусового виконання рішення)

      Чи означає це що не треба подавати декларацію

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 3 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Звісно ж виконавче провадження не має ніякого відношення до податкового кодексу.

    Кодексом України про адміністративні правопорушення, а саме - статтею 188-13 передбачена відповідальність.

    Стаття 188-13. Невиконання законних вимог державного виконавця, приватного виконавця

    Невиконання законних вимог державного виконавця, приватного виконавця щодо усунення порушень законодавства про виконавче провадження, несвоєчасне подання або неподання звітів про відрахування із заробітної плати та інших доходів боржника, неподання або подання недостовірних відомостей про доходи і майновий стан боржника, ненадання на вимогу державного виконавця, приватного виконавця декларації про доходи та майно, що подається відповідно до Закону України "Про виконавче провадження", чи зазначення у такій декларації неправдивих відомостей або неповідомлення про зміну відомостей, які зазначаються у декларації, неповідомлення боржником про зміну місця проживання чи місцезнаходження або місця роботи (отримання доходів), а також неявка без поважних причин за викликом державного виконавця, приватного виконавця -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    • Ігор Клиент 3 месяца назад

      Доброго дня, після оплати штрафу ВП закрили

      (2. Припинити чинність арешту майна боржника та скасувати інші заходи примусового виконання рішення)

      Чи означає це що не треба подавати декларацію

      • Давидко Ігор Анатолійович
        Давидко Ігор Анатолійович 3 месяца назад

        Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

        Вітаю ! Так як виконавче провадження закрите, то ніякі подальші дії ніким не вчиняються, зобов*язання відсутні, можете спати спокійно.

        (подання декларації це і є одним із заходів примусового виконання рішення і цей захід скасовано, як Ви і написав).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA