Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 25 июня 2024, вопрос №113391

Чи можуть на мене подати в суд якщо всі пункти договору виконані , але замовник вважає що ні?

Добрий день!
Я працював таргетологом , складав договір з клєінтом на рекламу військової амуніції , він вніс передоплату 100$ , я запустив рекламу все зробив як має бути , в договорі зазначено що в разі не досягнення результатів яких хоче клієнт кошти повертаються , він пропрацював зімною тиждень і сказав що його результат не влаштовує і хоче повернення коштів , або подає в суд , що мені робити? Я над цим проектом працював тиждень і тепер він просить повернення коштів , але результат він не зазначав , я ж незнаю скільки він хотів з цього заробити. Можу скинути договір який ми складали , і підкажіть чи може щось мені за це бути і чи може він щось доказати в суді за це , і си може мені щось за це бути.

Ответы юристов (1)

    Морозова Олександра Геннадіївна

    Добрий день, Руслане!

    На мою думку, Ви не маєте повертати кошти за умови, якщо Ви виконали весь перелік послуг, який Ви визначили у Додатку до Договору (Завданні).

    Однак, я би Вам рекомендувала намагатися мирно вирішити конфліктну ситуацію з Вашим Замовником.

    По-перше, загалом проаналізувала Ваш Договір і можу сказати, що за змістом він трохи заплутаний і зовсім не у Ваших інтересах. Деякі умови Договору та Додатку до Договору (Завдання) не узгоджуються між собою, зокрема і щодо повернення коштів.

    У Договорі щодо повернення вказується наступне:

    Згідно п.3.4 Вашого Договору: "Якщо з моменту запуску реклами за 2 тижня не буде бажаного результату , замовник не сплачує другу частину суми та йому повертаються кошти в розмірі 100$ тобто 3800 грн".

    У той же час, у Додатку до Договору (Завданні) вказується, що:

    "Результатом всіх наданих Послуг визначено: постійний потік заявок на придбання товарів Замовника, як мінімум 100 заявок за один календарний місяць. У разі не досягнення результатів, визначених Сторонами у цьому Завданні, Виконавець зобов’язується повернути Замовнику в повному обсязі грошові кошти сплачені останнім в рамках цього Договору".

    При цьому, також у п.8 Завдання вказується, що термін виконання цього Завдання 5 (п’ять) робочих днів.

    У Завданні Ви визначили досить великий перелік послуг, але без зазначення конкретних результатів рекламних кампаній (кількість заявок, вартість кліку, конверсія тощо), які мають бути досягнуті протягом строку цього Завдання, тобто протягом 5 робочих днів.

    Якщо Ви виконали за 5 робочих днів ось цей перелік послуг, які Ви визначили у Завданні, то вважаю, що підстав для повернення коштів немає:

    "1. Створення, розміщення, управління рекламними кампаніями на платформах соціальних мереж Facebook та Instagram.

    2. Проведення аналізу аудиторій Facebook та Instagram Замовника, з яких визначити цільові, тобто ті яких цікавить придбання товарів Замовника.

    3. Розробити промо матеріали для використання їх в рекламній компанії, а саме від 3-х до 5 рекламних банерів.

    4. Створення і застосування стратегії показу реклами яка буде приводити максимальну кількість заявок послугу на працевлаштування до Замовника

    5.Оптимізація рекламної кампанії протягом одного календарного місяця.

    6. Реалізація стратегій для визначення найефективнішої.

    7. Надання щоденної звітності за виконанням цього Завдання".

    Рекомендую Вам допрацювати з юристом Ваш договір, щоб він працював у Ваших інтересах і чітко зафіксував ключові моменти роботи з клієнтами (розірвання договору, повернення коштів, оцінка результатів, якості послуг тощо).

    Особливо це важливо у Вашій сфері, де неможливо спрогнозувати 100% результат і дати клієнту гарантії, що він отримає від рекламної кампанії.

    По-друге, хочу звернути Вашу увагу, що, якщо Ви регулярно надає такі послуги, Ви маєте зареєструватися як ФОП. В іншому випадку, Ви здійснюєте підприємницьку діяльність без державної реєстрації, що може привернути увагу податкової та також є способом тиску на Вас зі сторони клієнтів, які не будуть задоволені результатом.

    Наразі штрафи за ведення підприємницької діяльності без реєстрації стартують від 17 000 грн + можлива конфіскація коштів, отриманих під час діяльності без реєстрації.

    Тому, якщо це можливо, краще мирно вирішити дану ситуацію з Вашим Замовником, щоб не ризикувати отриманням штрафу від податкової. Далі зареєструватися як ФОП та допрацювати Ваш договір, щоб працювати безпечно і спокійно.

    Буду рада співпраці!

    З повагою,

    адвокат Олександра Морозова

    Адвокатське обʼєднання "Settle"


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України