Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 26 июня 2024, вопрос №113552

Подача иска на алименты

Добрый день
Нужны ли паспортные данные и идентификационный код мужа для подачи иска на алименты.
Если этих документов нет, можно ли подать на алименты без них.
Спасибо

Ответы юристов (3)

    Юрист Анастасія
    Юрист Анастасія 2 дня назад

    Юрист, г. Киев, 2 года опыта

    Вітаю!

    Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв’язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

    Тобто якщо позивач не має копії паспорта або РНОКПП відповідача, він їх просто не долучає. На практиці деякі суди можуть залишати позов без руху та вимагати надати такі документи. Однак така відмова є незаконною, оскільки паспортні дані і ідентифікаційний код – це особисті документи, які містять персональні дані. Тому цілком логічно, що вони не можуть знаходиться у людини, якій не належать.

    Олег Клиент 2 дня назад

    Добрый день мы проживаем в Германии, мы граждане Украины.Если я плачу алименты в Германии, но здесь мы не разводились а просто разъезжаемся я здесь буду платить алименты, здесь такое возможно.

    Как мне это доказать чтобы я второй раз не платил ещё в Украине алименты

    Спасибо.

    Юрист Анастасія
    Юрист Анастасія 2 дня назад

    Юрист, г. Киев, 2 года опыта

    Якщо аліменти добровільно перераховуєте на карту, у призначенні платежу вказуйте, наприклад: "Аліменти на утримання доньки(сина) ПІБ за червень 2024 року". Якщо готівкою - беріть він дружини розписку, що вона отримала від Вас таку то суму аліментів на утримання дитини. У разі подання позову до суду в Україні аліменти будуть стягуватись від дня пред'явлення позову. За минулий час (не більше,ніж за 10 років) їх можна стягнути, лише якщо позивач доведе, що він вживав заходів щодо одержання аліментів з відповідача, а відповідач ухилявся від надання утримання дитині.Це не дуже легко.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України