Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 01 июля 2024, вопрос №113984

Обтяження на майно накладається автоматично до засідання суду?

Добрий день, шановні. Матуся померла 6 місяців назад, я подала позов в суд на визначення заповіту недійсним, ії квартира була оформлена на неї і її брата, вона заповіла йому свою частину. Але мама довго хворіла і не усвідомлювала своїх дій, це я знаю точно. Зібравши лікарняні виписки, я звернулася в суд, засідання перенесено - суддя на лікарняному. Брат матусі "тёртый калач" в юридичних питаннях, він може продати майно до засідання суду, думаю.
У мене питання до вас, шановні, куди мені звернутися, щоб запобігти маніпуляціям з маминою долею? Чи моя заява про забезпечення позову автоматично робить обтяження маминої долі? Чи треба ще кудись звертатися? Коштів не маю зовсім, працюю за мінімалку та сплачую борги. Вибачте і дякую вам.

Ответы юристов (1)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Вам необхідно подати клопотання щодо забезпечення позову якщо це питання не було визначено в позовній заяві.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України