Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 01 июля 2024, вопрос №113992 1000₴

Невійсковозобов'язаний дали повістку де вказано кабінет їх юриста

Виключений з обліку за ст. 16-а, тобто невійсковозобов'язаний дали повістку де зазначили напис ручкою кабінет юриста, чи потрібно діти до них?

Ответы юристов (18)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владе!

    Коли Вас виключили з обліку та де саме Вам видали повістку? В ТЦК?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Влад Клиент 6 дней назад

    15.09.2022 так в ТЦК

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Що Ви робили в ТЦК, якщо виключені з обліку?

      • Влад Клиент 6 дней назад
        Доставила поліція бо ТЦК подала на мене в розшук, почали складати акт правопорушення та дали повістку
        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Цікаво. Не зрозуміло на якій підставі Вас подали у розшук. Ви маєте всі необхідні печатки у ВОД щодо виключення з обліку?

    Влад Клиент 6 дней назад

    Так та в резерві+ все нормально

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      А в паперовому ВОД?

    Влад Клиент 6 дней назад

    Казали що печатка невійсковозобов'язаний застаріла

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      А печатка виключений з обліку є у ВОД?

    Влад Клиент 6 дней назад

    Так є з датою 15.09.2022

    Влад Клиент 6 дней назад

    3 печатки, взято, потім знято і невійсковозобов'язаний однією датою

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      30%

      Якщо підете до юриста ТЦК, то невідомо чим цей похід закінчеться для Вас. Щодо застарілої печатки, то це не відповідає дійсності. Ви невійськовозобов'язаний, який був виключений з обліку у зв'язку з непридатністю до проходження служби. Взагалі у Вашому випадку багато питань до ТЦК, які подали у розшук невійськовозобов'язану особу.

    Богун Сергій Павлович
    50%

    Доброго дня.

    Ви виключені з військового обліку.

    У Вас повинне бути рішення ВЛК.

    Звертайтесь на гарячу лінію МО та уповноваженого з прав людини Верховної ради України.

    Дії ТЦКСП не законні.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Згідно пункту 39 постанови КМУ 560 повістки вручаються військовозобов'язаним та резервістам.

    У Вас немає обов’язків військовозобов’язаного тому Вас не можуть притягнути до відповідальності за небажання проходити ВЛК або відмову від повістки. Тим більше, що вручення таких повісток є незаконним.

    Поновити Вас на військовому обліку та направити на ВЛК не мають права, адже згідно п.2 ч.1 ст.37 "Про військовий обов'язок і військову службу" взяти на військовий облік можуть громадян, які ЗНЯТІ за наказом МОУ, а Ви є ВИКЛЮЧЕНИМ з військового обліку згідно ЗАКОНУ, підтвердженням цього є відповідна відмітка у військово-обліковому документі, а згідно законодавства діючого на сьогоднішній день поновлення на військовому обліку виключених з нього – не передбачене.

    Відповідно до ст. 19 Конституції України правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

    Відповідно до статті 58 Конституції України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

    Відповідно до абзаців першого-четвертого пункту 5 мотивувальної частини Рішення Конституційного Суду України про офіційне тлумачення статей 58, 78, 79, 81 Конституції України та статей 243-21, 243-22,243-25 Цивільного процесуального кодексу України (у справі щодо несумісності депутатського мандата) від 13 травня 1997 року № 1-зп/1997

    Стаття 58 Конституції України закріплює один з найважливіших загальновизнаних принципів сучасного права - закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі. Це означає, що вони поширюють свою дію тільки на ті відносини, які виникли після набуття законами чи іншими нормативно-правовими актами чинності.

    Закріплення названого принципу на конституційному рівні є гарантією стабільності суспільних відносин, у тому числі відносин між державою і громадянами, породжуючи у громадян впевненість у тому, що їхнє існуюче становище не буде погіршене прийняттям більш пізнього закону чи іншого нормативно-правового акта. Принцип незворотності дії в часі поширюється також на Конституцію, яка є Основним Законом держави (Преамбула Конституції України).

    Виняток з цього принципу допускається лише у випадках, коли закони та інші нормативно-правові акти ПОМ'ЯКШУЮТЬ АБО СКАСОВУЮТЬ відповідальність особи.

    Чи складали протокол працівники поліції при затриманні?

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Влад Клиент 6 дней назад

      Так складали

      • Дерій Владислав Олегович
        20%

        Тепер у Вас є докази і незаконних дій поліції.

        Згідно пункту 54 постанови КМУ 560 Під час перевірки військово-облікового документа: уповноважений представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки зобов’язаний назвати своє прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності), посаду, а також пред’явити посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, разом з паспортом громадянина (посвідченням офіцера, військовим квитком) ;

        поліцейські та представники органів охорони державного кордону або їх структурних підрозділів Держприкордонслужби відрекомендовуються у порядку , визначеному наказами керівників Національної поліції та Держприкордонслужби відповідно.

        У ході перевірки документів перевіряється приналежність громадян щодо військового обов’язку, звіряються їх персональні дані, дані військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів (територіального центру комплектування та соціальної підтримки).

        Із зазначеною метою представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів охорони державного кордону або їх структурних підрозділів Держприкордонслужби та поліцейські можуть використовувати технічні прилади, засоби та спеціалізоване програмне забезпечення з доступом до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

        У разі встановлення, що громадянин порушує правила військового обліку, визначені Порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 (Офіційний вісник України, 2023 р., № 5, ст. 409), або Законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, виявлення розбіжностей військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів старший групи оповіщення пропонує резервісту або військовозобов’язаному (крім резервістів та військовозобов’язаних СБУ та розвідувальних органів) прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік, проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби, уточнення своїх персональних даних, даних військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів. Із зазначеною метою громадянину оформляється та вручається повістка.

        У разі відмови резервіста або військовозобов’язаного від отримання повістки представником, який уповноважений вручати повістки, складається акт відмови від отримання повістки, який підписується не менш як двома членами групи оповіщення.

        Акт відмови від отримання повістки оголошується громадянину. Акт відмови від отримання повістки подається керівнику районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки для вжиття заходів до притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності. Акт відмови від отримання повістки реєструється в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

        У разі відмови прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки поліцейський, який входить до складу групи оповіщення, проводить адміністративне затримання та доставлення громадянина до такого центру на підставі статей 261 і 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

        Тобто вручити повістку та затримати мали право лише військовозобов'язаних та резервістів, а Ви таким не являєтесь, тому можете подавати скаргу до Державного бюро розслідувань, щоб вони провели перевірку працівників ТЦК (вони 100% при собі не мали посвідчень) та працівників поліції, які не розібравшись в ситуації затримали та доставили до тЦК невійськовозобов'язану особу.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, якщо у вашому військово обліковому документі , зазначено, що ви виключені з військового обліку. Вам не треба ні куди ходити, і у такому випадку будь яка відповідальність відсутня.

    Я вам не раджу взагалі вам реагувати на подібні речі і ні у якому разі нікуди не ходити!!! У разі відвідування ТЦК у вас у не законний спосіб відберуть квиток, направлять на ВЛК і визнають вас придатним.

    Наразі вам нічого хвилюватися, вам нічого не загрожує! Ви вже не підпорядковуєтесь ТЦК, як би вас там не пугали, вам нічого не загрожує!!!

    Корнійчук Євген Іванович

    Штраф можуть накласти лише у вашій присутності або якщо вас належним чином було повідомлено про дату час розгляду справи.

    Якщо на вас буде накладено будь який штраф, ви його зможете оскаржити у судовому порядку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA