Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 02 июля 2024, вопрос №114053 340₴

Разные данные в системе Оберег (Резерв+) с справкой ВЛК и Воинским билетом.

Добрый день. Мне нужна консультация по данному вопросу: Данные Оберег (резерв+) не совпадают с бумажными документами справка ВЛК и Военный билет. Я с 22 марта 2022 года исключен из военного учета по состоянию здоровья статья 8а и 40а и не является военнообязанным. Я зарегистрировался в приложении резерв+ для проверки своих данных и Система Оберег выдала несоответствия с моими ранее выданными мне документами ВЛК и внесения соответствующих записей в военный билет, (Непригодный к военной службе с исключением из военного учета) №22/2350 от 22 марта 2022 года, а в приложении резерв+ (Оберег), я нахожусь на учете (непригодный к военной службе в мирное время, ограниченно пригодный в военное время) а также несоответствии воинского звания. Документы прикрепил к файлам. На данный момент проживаю на территории Германии (ВНЖ). Стою на временном консульском учете.

Ответы юристов (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви були виключені з військового обліку, і вважаєтесь не військовозобов'язаним. Оновлення даних вас взагалі не стосується. Ваш військовий квиток є діючим і не має обов'язку його міняти на квиток нового зразка. . Маючи ваш квиток, на вас не може бути накладено будь-який штраф за порушення правил військового обліку та інше.

    Ви можете взагалі нічого не вчиняти, або як варіант направте звернення до вашого ТЦК з нотаріально завірений копіями документів, щоб вони привели інформацію в реєстрі у відповідності до вашого військового квитка.

    Карпенко Андрій Володимирович
    100%

    Вітаю!

    ОСОБИ ВИКЛЮЧЕНІ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ НЕ ВІЙСЬКОВОЗАБОВЯЗАНІ, ТОМУ НЕ ПОВИННІ ОНОВЛЮВАТИ ДАНІ.

    АЛЕ ПЕРЕВІРИТИ ЦЕ МОЖЛИВО ТІЛЬКИ У ВАШОМУ ВИПАДКУ ЧЕРЕ "РЕЗЕРВ +", ЩО ВИ Й ЗРОБИЛИ.

    Ви не повинні в системі "Оберіг" знаходиться, як особа виключена з військового обліку.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1951-19#Text

    Стаття 13. Формування Реєстру

    2. Відомості про громадян України, які не є призовниками, військовозобов’язаними та резервістами, знищуються суб’єктами Реєстру відповідно до Порядку ведення Реєстру, затвердженого володільцем Реєстру.

    ЩОБ НЕ БУЛО НЕПОРОЗУМІНЬ В ПОДАЛЬШОМУ, ВИ ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ МОЖЕТЕ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП НА ЇХНЮ ОФІЦІЙНУ ЕЛЕКТРОННУ АДРЕСУ (АЛЕ ДЛЯ ВАС ЦЕ НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО - ВИ НЕ ВІЙСЬКОВОЗАБОВЯЗАНИЙ).

    Сергей Клиент 5 дней назад

    Спасибо за ответ. Но я нахожусь в Германии, как мне можно заверить их нотариально? Я бы хотел чтоб ТЦК обновил данные. Я хочу приехать в Украину на неделю, и меня будут останавливать проверять документы и будет разница .

    Карпенко Андрій Володимирович

    ДО ВИРІШЕННЯ ВАШОГО ПИТАННЯ З ТЦКСП НЕ РАДЖУ ПЕРЕТИНАТИ КОРДОН.

    НЕВІДПОВІДНІСТЬ ВАШОГО ВІЙСЬКОВОГО КВИТКА З ІНФОРМАЦІЄЮ В "ОБЕРІГ" ПРИЗВЕДЕ ДО ЗАБОРОНИ ПР КОРДОННИКАМИ ВАМ НА ВИЇЗД З УКРАЇНИ.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA