Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 02 июля 2024, вопрос №114057 340₴

Чи можна дистанційно отримати відсрочку, якщо є підстави для неї?

Доброго дня.
Наразі знахожу за кордоном, виїхав з України ще у лютому цього року, як опікун інваліда (мати має інвалідність 2гр яка була встановлена ще до війни). Знаю що інвалідність матері є підставою на відстрчку, але я її не оформлював, тож зараз маю оновити дані в ТЦК, але фізично приїхати не можу. Питання в тому, чи можу я отримати відсрочку/оновити данні дистанційно або можливо моя мати, яка зараз знаходиться в Україіні може це зробити?
Слід зазначити, що мій військовий квиток знаходиться у моєму ТЦК, так як ще на початку війни, отримавши повістку і пройшовши ВЛК у мене його там забрали, а замість нього дали типу "довідку" що він знаходиться у них.

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович
    75%

    Доброго дня, оновити дані ви можете дистанційно через додаток Резерв+. Але я би не радив вам цього робити, після оновлення даних ви будете отримувати повістки за неявку , будуть накладати штраф

    Дистанційно відстрочку не оформити, всіх хто надсилає заяву про надання відстрочки листом, приходить відповідь, щоб вони особисто з'явились для її оформлення.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    25%

    Вітаю Вас.

    Дистаційно це зробити неможливо. Буває один випадок із ста, що ТЦК може подати документи, отримані поштовим зв'язком, на розгляд комісії по відстрочці. Але все одно доведеться йти та отримувати рішення комісії. За умови Вашого перебування за кордоном відстрочку Ви не оформите, тим паче по цій підставі. Наразі дана підстава передбачає обов'язковість складення Акту догляду.

    З повагою!

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    ДИСТАНЦІЙНО ОТРИМАТИ ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ НЕМОЖЛИВО.

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів України

    від 16 травня 2024 р. № 560

    ПОРЯДОК

    проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період

    Надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та її оформлення56. Відстрочка від призову на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період надається військовозобов’язаним з підстав, визначених статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

    57. Для розгляду питань надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період при районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (відокремлених відділах) утворюються комісії...

    58. За наявності підстав для одержання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період військовозобов’язані (крім заброньованих) особисто подають на ім’я голови комісії районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу заяву за формою, визначеною у додатку 4, до якої додаються документи, що підтверджують право на відстрочку, або копії таких документів, засвідчені в установленому порядку, зазначені у переліку згідно з додатком 5. Заява військовозобов’язаного підлягає обов’язковій реєстрації.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA