Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 03 июля 2024, вопрос №114167

Помогите разобраться в ситуации с гарантийным ремонтом.

Доброго!
Помогите разобраться в ситуации с гарантийным ремонтом.
Приобрел аккумулятор в уважаемом интернет-магазине, через время у него резко упала емкость, т.е. при той же нагрузке стал работать гораздо меньше.
Отдал в сервис данного магазина 15.05.24
На 03.07.24 товар не вернули, но сообщили, что дефект не подтвердился. На мой вопрос, а кто будет компенсировать неустойку с гарантийными сроками по сервису, получил гениальный ответ " так как дефект не подтвердился, то и ремонта не было, а значит и неустойку платить не за что":
Подскажите, прав сервис в данном вопросе или нет.
С уважением

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Ні, не правий. Останній зобов'язанний упродовж 14 днів провести гарантійний ремонт товару та виявити всі наявні недоліки. Норма закону не містить уточнень, на які посилається виконавець.

    Відповідно до ст. 8 Закону виконавець повинен усунути недоліки товару протягом 14 днів з дати пред’явлення вимоги споживачем. Зазначений строк може бути збільшений лише за згодою сторін. Тому, якщо в квитанції про прийом товару в ремонт зазначено термін ремонту 28 днів, споживач має право не підписувати її і вимагати усунення недоліків у строк, що не перевищує 14 днів. Законом встановлено відповідальність виконавця за несвоєчасне усунення недоліків. Так, згідно зі ст. 8 Закону, за кожний день затримки усунення недоліків понад установлений строк (14 днів) споживачеві виплачується неустойка в розмірі 1% вартості товару.

    Пишіть письмову претензію щодо виплати неустойкі. У разі відмови звертайтесь до суду.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України