Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 10 июля 2024, вопрос №114851 350₴

Не можу обновить дані!

Доброго дня!
Чи буде штраф?
Що порадите робити?
Я був обмежено придатний і був знятий з обліку я зможу обновити дані в ТЦК без ВЛК?

Ответы юристов (41)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень закону ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (набув чинності 18 травня) лише громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані.

    У разі перебування на території України уточнити дані можливо:

    • шляхом прибуття самостійно до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку чи за своїм місцем проживання, або
    • до центру надання адміністративних послуг, або
    • через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).

    Якщо в Резерв+ немає про Вас інформації, зверніться ще в ЦНАП та спробуйте уточнити дані там. Отримайте Витяг з Реєстру військовозобов'язаних.

    За неоновлення даних можливий штраф за статтею 210 КУпАП.

    Проте, положення статей 210, 210-1 КУпАП не застосовуються у разі можливості отримання держателем Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів персональних даних призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (у тому числі публічними), базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи.

    Тобто, якщо ТЦК отримає необхідну інформацію з інших реєстрів - Вас не повинні притягнути до відповідальності за неуточнення даних. Поки що судової практики по цьому питанню немає, тому яку позицію займе ТЦК невідомо.

    Якщо Вам належним чином не вручать повістку - йти до ТЦК не потрібно, адже Ви не перебуваєте на військовому обліку. Проте, було роз'яснення представника Генерального Штабу, про те, що уточнювати дані не повинні лише особи виключені з військового обліку, хоча в законі такої умови немає. Тому представники ТЦК можуть намагатися притягнути Вас до відповідальності за неоновлння даних.

    Крім того, Ви визнані обмежено придатним у військовий час, тому підлягаєте медичному переогляду протягом 9 місяців.

    4 травня набув чинності Закон 3621-IX про повторний медичний огляд обмежено придатних https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3621-20#Text, згідно даного закону термін обмежено придатний вже не застосовується.

    Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону 3621-IX:

    2. Установити, що громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом, ПРОТЯГОМ ДЕВ'ЯТИ МІСЯЦІВ з дня набрання чинності цим Законом підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби.

    Вже відбулися зміни до Наказу МОУ 402, в якому обмежену придатність виключили з постанов ВЛК та розпочався переогляд на підтвердження придатності до служби тих людей, які були визнані обмежено придатними. Порядок оповіщення військовозобов’язаних (резервістів) та їх прибуття до ТЦК передбачений постановою КМУ № 560.

    Так як Вас визнали обмежно придатним - Ви підлягаєте переогляду, проте у Вас є обов'язок це зробити протягом 9 місяців.

    Щоб Вас не мобілізували Ви повинні мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” або якщо ВЛК визнає Вас непридатним до військової служби із виключенням з військового обліку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Андрій Клиент 2 месяца назад

      Я був визнаний обмежено придатними в 2013 році

      • Дерій Владислав Олегович

        На жаль, через те що Ви є обмежено придатним - при зустрічі з ТЦК Вам можуть вручити повістку та потім направити на ВЛ

        • Андрій Клиент 2 месяца назад

          Мене визнали обмежено придатними через ожиріння і гипоталамічний синдром після того часу а вагу ще більшу набрав у мене при рості 186 вага приблизно 130-140 кг

          • Дерій Владислав Олегович
            50%

            До статті 13 "б" Розкладу хвороб Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України належить аліментарне ожиріння III ступеня. При такому діагнозі ВЛК може визнати Вас придатним до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони

            • Андрій Клиент 2 месяца назад

              А яке повинно бути ожиріння щоб визнали не придатним!

              Бо я читав що усі види ожиріння

          • Дерій Владислав Олегович

            До статті 13 Розкладу хвороб відносяться усі види ожиріння, але жоден з них не надає прав на виключення з військового обліку, а лише придатність для служби у тилу.

            Згідно поясненнь застосування статті 13 медичний огляд громадян та військовослужбовців під час визначення ступеня придатності до військової служби, до навчання у ВВНЗ проводиться після стаціонарного обстеження в умовах спеціалізованого закладу охорони здоров’я (установи). У разі виявлення вузлового зоба (вузол більше 1 см в діаметрі) виконується пункційна біопсія щитоподібної залози під контролем УЗД та цитологічне дослідження біоптату. Якщо відсутні дані про новоутворення, огляд проводиться за пунктом «в».

            1) до пункту «а» належать (передбачаєнепридатність):

            • тяжка форма цукрового діабету: інсулінозалежний з лабільним перебігом (часті, більше двох, кетоацидотичні або гіпоглікемічні стани), наявністю ускладнень (проліферативна стадія ретинопатії, генералізована симетрична полінейропатія, хронічна сенсорно-моторна або автономна нейропатія, нефропатія в стадії протеїнурії більше 0,5 г/добу та розвитком ниркової недостатності, макроангіопатія) або наявністю потреби в застосуванні більше 60 одиниць інсуліну на добу для досягнення стану субкомпенсації вуглеводного обміну;
            • рецидивуючий тиреотоксикоз важкого ступеня (схуднення, екзофтальм, задуха у спокої, частота пульсу більше 120 ударів на хвилину та порушення серцевого ритму);
            • тяжкі форми гіпотиреозу, що потребують призначення в складі замісної терапії тиреоїдних гормонів у дозуванні 125 мкг на добу та більше;
            • нецукровий діабет, що потребує постійного проведення замісної терапії.

            До цього пункту належать також усі хвороби залоз внутрішньої секреції (гіпофізу, наднирників, паращитоподібної та статевих залоз), які супроводжуються відповідними клінічними проявами та відхиленнями в лабораторних показниках; потребують тривалого (більше 1 року) патогенетичного лікування.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    50%

    Доброго дня!

    З одного боку Ви не повинні уточнювати дані, оскільки не перебуваєте на військовому обліку, проте з іншого - Ви підлягаєте поновленню на обліку, оскільки є військовозобов'язаним та переогляду ВЛК.

    Чи буде штраф?

    Стаття 268 КУпАП зазначає наступне:

    Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

    Крім того, відповідно до статті 210 КУпАП:

    Примітка. Положення статей 210, 210 - 1 цього Кодексу не застосовуються у разі можливості отримання держателем Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів персональних даних призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (у тому числі публічними), базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи.

    Отже, у Вас є шанси оскаржити можливу постанову про притягнення до адмінистративної відповідальності, якщо остання буде розглянута без Вашої присутності або Ви не будете повідомлені про розгляд справи належним чином. Як також у разі можливості отримання МОУ Ваших персональних даних з інших реєстрів Вас не повинні взагалі притягати до відповідальності.

    Що порадите робити?

    Пораджу шукати підставу для відстрочки, якщо в Вас такої немає. Ви можете не оновлювати дані, проте це не убезпечить Вас від повісток поштою на адресу реєстрації. За кожну неявку є ризик бути притягнутим до адмінистративної відповідальності.

    Якщо ж оновите дані, то так само отримаєте повістку за адресою, яку вказали при оновленні.

    Крім того можуть виникнути проблеми при зустрічі з групами оповіщення, яка в кінці кінців також видать Вам повістку на уточнення даних.

    Я був обмежено придатний і був знятий з обліку я зможу обновити дані в ТЦК без ВЛК?

    Ні, дані в ТЦК без ВЛК Ви оновити не зможете, оскільки підлягаєте повторному переогляду ВЛК до лютого 2025 року.

    Відповідно до Закону України № 3621-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист», який набрав чинності 04.05.2024 року:

    ІІ. Прикінцеві та перехідні положення

    «2. Установити, що громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом, протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності цим Законом підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби».

    Крім того, якщо Ви не маєте права на відстрочку, після проходження ВЛК та визнання Вас придатним або ж придатним до ТЦК, скорше за все, отримаєте мобілізаційне розпорядження.

    Ви маєте підставу для відстрочки?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    У мене мама інвалід 2 групи довічно Епілепсик!Но також є сестра повнолітня вона ніде не працює у неї ще є не великі проблеми зі здоров'ямЗ нами ще проживають дідусь та бабуся вони 1950 року народження бабуся працює

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Можна спробувати оформити відстрочку за пунктом 9 статті 23 ЗУ "Про мобілізацію", але за умови того, що Ваша матір зможе отримати висновок ЛКК про потребу у постійному догляді:

      1. Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

      9) зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною та/або своїми батьком чи матір’ю (батьком чи матір’ю дружини (чоловіка), якщо вона сама потребує постійного догляду за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, померла (загинула), визнана зниклою безвісти або безвісно відсутньою, оголошена померлою, і батько чи мати дружини не має інших працездатних членів сім’ї, які зобов’язані та можуть здійснювати за ними догляд), які за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребують постійного догляду;

      Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року №560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

      Перелік документів, що подаються військовозобов’язаним для отримання відстрочки від призову на військову службу:

      для особи, яка зайнята доглядом, — документи, що підтверджують родинні зв’язки (свідоцтво про шлюб або свідоцтво про народження дитини, або свідоцтво про народження особи, яка здійснює догляд,

      та свідоцтво про народження дружини (чоловіка), документи, що підтверджують неможливість здійснення догляду іншим працездатним членом сім’ї, який зобов’язаний здійснювати догляд (висновок медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу іншого працездатного члена сім’ї в постійному догляді, довідка про смерть такого члена сім’ї, або рішення суду про визнання його безвісно відсутнім, або рішення суду про оголошення померлим, або витяг з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин),

      документи про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд, або акт про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) (додаток 8), у якому зазначаються відомості про наявність (відсутність) інших працездатних членів сім’ї, які могли б здійснювати такий догляд;

      для особи, яка потребує догляду, — довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ, або висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу в постійному догляді.

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    інших працездатних членів сім’ї, які зобов’язані та можуть здійснювати за ними догляд) ЦЕ ВВАЖАЮТЬСЯ ХТО?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Це вважаються працездатні родичі батьків дружини.

      для особи, яка зайнята доглядом, — документи, що підтверджують родинні зв’язки (свідоцтво про шлюб або свідоцтво про народження дитини, або свідоцтво про народження особи, яка здійснює догляд, - ВАШІ ДОКУМЕНТИ

      та свідоцтво про народження дружини (чоловіка), документи, що підтверджують неможливість здійснення догляду іншим працездатним членом сім’ї, який зобов’язаний здійснювати догляд (висновок медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу іншого працездатного члена сім’ї в постійному догляді, довідка про смерть такого члена сім’ї, або рішення суду про визнання його безвісно відсутнім, або рішення суду про оголошення померлим, або витяг з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин), - ДОКУМЕНТИ, ЯКЩО ЗДІЙСНЮЄТЕ ДОГЛЯД ЗА ОДНИМ ІЗ БАТЬКІВ ДРУЖИНИ.

      • Андрій Клиент 2 месяца назад
        А сестри якісь документи потрібно? А якщо вона зареєстрована за нашою адресою а проживає за іншою у своїй квартирі
    Андрій Клиент 2 месяца назад
    Що вважаються працездатні родичі моєї мами з інвалідністю 2 групи
    • Айвазян Юрий Климентьевич

      При чому тут працездатні родичі Вашої матері? Доказування інших родичів передбачено лише у разі догляду за батьками дружини.

      • Андрій Клиент 2 месяца назад

        Я так зрозумів у моєму випадку мені достатньо тільки що мама інвалід! У неї є висновок МСЕК про інвалідність з дитинства

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Ні, Вам ще потрібен висновок ЛКК про потребу у постійному догляді.

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    Дякую Вам! Вибачте за не зручності просто голова не варить

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Андрію! Все в порядку. Жодних незручностей.

      • Андрій Клиент 2 месяца назад

        А догляд на непрофесійній основі?

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Що Ви маєте на увазі? Для оформлення відстрочки Вам потрібен або догляд на непрофесійній основі (компенсація), або акт встановлення факту здійснення догляду.

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    У мами тут отримання соціальної послуги з догляду на непрофесійній основі

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Не зрозумів. У Вас вже є довідка про компенсацію за догляд на непрофісійній основі за Вашою матір'ю?

    Андрій Клиент 2 месяца назад
    Так і висновок
    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Чому ж Ви мовчите? Тоді Вам не потрібно оформлювати акт встановлення догляду, достатньо довідки про оформлену компенсацію на Ваше ім'я.

    Андрій Клиент 2 месяца назад
    Мені для оформлення відстрочки потрібно взяти цей висновок, МСЕК ,(копію маминого паспорта?) моє свідоцтво про народження?копію пенсійного?
    • Айвазян Юрий Климентьевич

      для особи, яка зайнята доглядом, — документи, що підтверджують родинні зв’язки (свідоцтво про шлюб або свідоцтво про народження дитини, або свідоцтво про народження особи, яка здійснює догляд - ВАШЕ СВІДОЦТВО ПРО НАРОДЖЕННЯ,

      документи про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд, або акт про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) (додаток 8), у якому зазначаються відомості про наявність (відсутність) інших працездатних членів сім’ї, які могли б здійснювати такий догляд; - ДОВІДКА ПРО КОМПЕНСАЦІЮ

      для особи, яка потребує догляду, — довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ, або висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу в постійному догляді - ВИСНОВОК ЛКК ПРО ПОТРЕБУ У ПОСТІЙНОМУ ДОГЛЯДІ.

      Плюс заява на відстрочку, Ваш паспорт, Ваш РНОКПП, Ваш ВОД.

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    У мене є рішення селичної ради де я проживаю, є посвідчення з фотокарткою мені видали і оте рішення що я писав

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Андрію, яке рішення? Ви сказали, що маєте довідку про призначення компенсації за догляд на непрофесійній основі, це так? Ви отримаєте кошти по догляду за матір'ю?

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    Ні не отримую

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Тоді ми говоримо про різні документи. У Вас, напевно є рішення ради ро те, що Ви є доглядачем?

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    Мама сама отримує матеріальну допомогу

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    А як вона виглядає

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    А помічник не катить?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ні, помічник не катить.

      • Андрій Клиент 2 месяца назад
        Доброго дня! Можете будь ласка написати весь список документів для відстрочки по мені?
        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Доброго дня, Андрію!

          Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року №560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

          Перелік документів, що подаються військовозобов’язаним для отримання відстрочки від призову на військову службу:

          для особи, яка зайнята доглядом, — документи, що підтверджують родинні зв’язки (свідоцтво про шлюб або свідоцтво про народження дитини, або свідоцтво про народження особи, яка здійснює догляд,

          та свідоцтво про народження дружини (чоловіка), документи, що підтверджують неможливість здійснення догляду іншим працездатним членом сім’ї, який зобов’язаний здійснювати догляд (висновок медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу іншого працездатного члена сім’ї в постійному догляді, довідка про смерть такого члена сім’ї, або рішення суду про визнання його безвісно відсутнім, або рішення суду про оголошення померлим, або витяг з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин),

          документи про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд, або акт про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) (додаток 8), у якому зазначаються відомості про наявність (відсутність) інших працездатних членів сім’ї, які могли б здійснювати такий догляд;

          для особи, яка потребує догляду, — довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ, або висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу в постійному догляді.

          Свідоцтво про народження,

          документи про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд, або акт про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) (додаток 8)

          висновок ЛКК

    Андрій Клиент 2 месяца назад

    документи про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд, або акт про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) (додаток 8), у якому зазначаються відомості про наявність (відсутність) інших працездатних членів сім’ї, які могли б здійснювати такий догляд;

    Це дають у селичній раді

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      https://guide.diia.gov.ua/view/pryznachennia-kompe... - компенсація за догляд

      Оформлення акту встановлення факту здійснення догляду:

      Військовозобов’язані, які здійснюють догляд (постійний догляд) за особами, зазначеними у пунктах 9, 13, 14 частини першої статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, та які не мають права на призначення компенсації (допомоги, надбавки) на догляд за ними, для розгляду питання надання їм відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації звертаються до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу за місцем свого перебування на військовому обліку із заявою у паперовій або електронній формі, зокрема, у разі технічної реалізації засобами електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, до якої додається письмова заява особи, яка потребує догляду чи постійного догляду, довільної форми із зазначенням реєстраційного номера облікової картки платника податків, про підтвердження відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані її утримувати (чоловік/дружина, працездатні діти), чи інших працездатних членів сім’ї, які зобов’язані та можуть здійснювати постійний догляд.

      Районний (міський) територіальний центр комплектування та соціальної підтримки або його відокремлений відділ перевіряє перебування такого військовозобов’язаного на військовому обліку, родинні зв’язки військовозобов’язаної особи та особи, яка потребує догляду (постійного догляду), наявність інших зареєстрованих/задекларованих осіб за адресою місця проживання або адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання особи, яка потребує догляду, з використанням відомостей Державного електронного реєстру військовозобов’язаних України, Державного реєстру актів цивільного стану громадян та Єдиного державного демографічного реєстру, інших інформаційних систем, реєстрів та баз даних, у тому числі шляхом інформаційного обміну. Матеріали за результатами перевірки надсилаються керівнику виконавчого органу місцевого самоврядування за адресою місця проживання або адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання військовозобов’язаного, який здійснює догляд.

      У разі виявлення невідповідності наведених у заяві військовозобов’язаного даних або непідтвердження факту встановлення здійснення ним догляду (постійного догляду) комісією заява не розглядається.

      Для встановлення факту здійснення догляду (постійного догляду) військовозобов’язаний, який здійснює догляд (постійний догляд), звертається із заявою на ім’я керівника виконавчого органу сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад за адресою місця проживання або адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

      Розгляд заяви здійснює комісія із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду), рішення про утворення якої приймається керівником виконавчого органу сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад за адресою місця проживання або адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання військовозобов’язаного, який звернувся із відповідною заявою.

      До складу комісії із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) можуть входити депутати місцевої ради, представники виконавчих органів місцевого самоврядування, громадських організацій загальною чисельністю не менше п’яти осіб.

      За результатами роботи комісія із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) з урахуванням наданих районним (міським) територіальним центром комплектування та соціальної підтримки або його відділом матеріалів складає акт про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) (додаток 8). Зазначений акт є одним із документів, які надаються військовозобов’язаним до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу для отримання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

    Турчин Ярослав
    Турчин Ярослав 2 месяца назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    ВІТАЮ ВАС, АНДРІЙ!

    З інформації в Резерв+ стоїть часова мітка - дані оновлено 09.07.2024 р. Документ можете сформувати натиснувши три точки на помаранчевому фоні.

    Мало того, вказує, що Ви не на обліку. Якщо не на обліку, то й обов"язку у Вас оновлювати дані не було. В будь-якому разі цей обов"язок Ви виконали. Проблеми далі.

    Усі обмежено придатні стояли раніше на спеціальному обліку... Їх дані в Реєстр ніхто не вносить. Як я розумію тепер - умисно. Навпаки. Чекають явку в ТЦК, щоб відправити на перекомісію, яку ТЦК згідно з законодавством прийнятим в квітні 2024 року, має провести до лютого 2025 року.

    От щоб не виловлювати по одному, вони дані в Реєстр не ввнесли і чекають поки Вас пригонять або обставини життєві і неможливість оновити дані, або група оповіщення, яка відловить на вулиці.

    Майже 100 % гарантія, що Ви будете визнані цілком придатним, бо новий Розклад хвороб сформований таким чином, що непридатним може бути визнана людина, яка не може ходити, бачити, чути, здійснювати маніпуляції верхніми кінцівками або усвідомлювати реальність.

    Оскільки у обмежено придатних немає обов"язку проходити перекомісію, то фактично Ви нічого не порушуєте, не з"являючись до ТЦК. Хай шлють повістки.

    Чи ігнорувати їх чи виконувати - вирішувати Вам в залежності від ситуації.

    На облік призовників Вас всеодно наразі не повернуть. Вже були відповідні дискусії. Усі обмежено придатні опинились заручниками обставин... коли придатні однолітки до 25 років не можуть бути призвані за мобілізацією, а не зовсім здорові обмежено придатні - бачте не можуть бути повернені на облік призовників і таких людей мобілізувати можна виявляється. Це вражаючий цинізм та несправедливість, але на це ТЦК начхати. У них план. Їм всеодно кого здати у військові частини.

    Для того, щоб не мати проблем з ТЦК у Вас є лише 1 варіант - шукати підстави для відстрочки. Або ховатися, ризикуючи адмін.відповідальністю (штрафом).

    Залишається лише чекати чим це завершиться і молитися, щоб війна завершилась в найближчі пів року.

    З повагою та розумінням, юрист Ярослав Турчин

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Згідно з пункту 2 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» від 11 квітня 2024 року № 3633-IX громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані:

    - у разі перебування на території України - шляхом прибуття самостійно до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку чи за своїм місцем проживання, або до центру надання адміністративних послуг, або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).

    Як наслідок вам необхідно оновити облікові дані.

    Відповідальність за Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку визначена ст. 210 КУпАП:

    «Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку

    Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Вчинення дій, передбачених частиною першою цієї статті, в особливий період -

    тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Примітка. Положення статей 210, 210-1 цього Кодексу не застосовуються у разі можливості отримання держателем Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів персональних даних призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (у тому числі публічними), базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи.»

    Згідно з пункту 2 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» від 21 березня 2024 року № 3621-IX Громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом, протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності цим Законом підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби.

    Медичний огляд військовозобов’язаних проводиться за рішенням керівників ТЦК та СП ВЛК ТЦК та СП на збірних пунктах районних (міських) ТЦК та СП або за місцем провадження медичної практики у закладах охорони здоров’я комунальної або державної форми власності лікарями, які включаються до складу ВЛК ТЦК та СП.

    Отже, у разі отримання направлення Вам необхідно буде пройти ВЛК.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України