Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 10 июля 2024, вопрос №114949

Квартира (право на спадщину)

У мене склалася така ситуація. У свекра і покійної свекрухи двоє синів. Свекор хворіє, потребує догляду, цим займаємося лише ми з моїм чоловіком; другий син абсолютно не переймається проблемами батька, навіть не відвідує його хоча б 1 раз у році. Квартира, в якій мешкає свекор не приватизована, але мій чоловік там прописаний (хоча там не проживає). У мене питання: чи може свекор передати квартиру на мого чоловіка (або на нашу дочку), який ним опікується, без дозволу другого сина, який батьком абсолютно не цікавиться.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ніна!

    Хто є власником квартири?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ніна Клиент месяц назад

      З усіх наявних документів на квартиру є лише ордер на право зайняття квартири, виданий на імʼя свекра, в якому вказано, що його сімʼя складається з 4 чоловік, а також вказано площу квартири та адресу. Цей ордер виданий виконавчим комітетом міськради 1988 року. Більше документів на квартиру нема, квартира не приватизована.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        В будь якому випадку квартиру треба спочатку приватизувати, а вже потів вирішувати питання передачи власності на неї. Право на приватизацію має також брат чоловіка. Інша справ, якщо він відмовиться від цього.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України