Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 11 июля 2024, вопрос №115050 340₴

Обновление данних и бронь

Добрый день Обновил данные в мае месяце.В военном билете имею обновлённую вос и штрихкод.В электронном военном билете состою на облику,высвечивается бронь ,актуальная вос и штрихкод и все остальные правильные данные
С ВЛК вышла неувязка.В электронном военном билете стоит ВЛК ноябрь 2005 года,придатний. Хотя я ВЛК проходил в 2023 году,был признан ограниченно пригодным.В этом году когда обновлял вос, в военкомате сказали,что мою ВЛК потеряли,но на повторную не послали.Получилось,что ВЛК 2023 года нигде не учтена.Нужно ли мне самому сейчас идти брать на ВЛК направление,или ждать повестки,так как я данные обновил,или подождать,когда схлынет ажиотаж и пойти позже в ТЦК?Бронь до ноября 2024 года

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%

    Доброго дня, Олександре!

    Ні, Вам не потрібно самостійно йти зараз до ТЦК, аби отримати направлення на ВЛК. Законодавство Вас до того не зобов'язує, навіть за умови того, як би ТЦК не "втратив" Вашк довідку ВЛК.

    Відповідно до Постанови КМУ №1487 "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів":

    ПРАВИЛА військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    "1. Призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні:

    1) перебувати на військовому обліку:

    2) прибувати за викликом районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів на збірні пункти, призовні дільниці, до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках, розпорядженнях) районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів для взяття на військовий облік та визначення призначення на особливий період, оформлення військово-облікових документів, проходження медичного огляду, направлення на підготовку з метою здобуття або вдосконалення військово-облікової спеціальності, призову на військову службу або на навчальні (перевірочні) та спеціальні збори військовозобов’язаних та резервістів;".

    В принципі, за умови того, що в Вас все в порядку з бронюванням та Ви маєте право на відстрочку, аби не тягнути до того моменту, коли остання закінчеться, Ви спокійно можете піти самостійно до ТЦК після того, як ситуація з чергами покращиться та пройти ВЛК. Не бачу в тому проблеми. Таким чином Ви закроєте всі питання з ТЦК у той період, коли буде дійсною Ваша відстрочка.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олександр Клиент месяц назад
      1. Если я позже 16 июля пойду брать на ВЛК направление,под штраф не попаду?
      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Тут головне питання - що значить загубили рішення ВЛК? Треба робити запит (бажано, адвокатьський, бо так вийде набагато скорше отримати відповідь), і нехай шукають!

        А крім того, хіба у 23 році вони Вам не видали довідку з висновком ВЛК По закону повинні були видати.

        Штраф в такій ситуації точно буде грубим порушенням закону з боку ТЦК, і його буде дуже легко оскаржити!

        Так що моя відповідь - ні штрафа, очевидно, бути не повинно.

        • Олександр Клиент месяц назад

          У Меня только есть справка с ТЦК за подписью начальника и печатьючто я прошёл комиссию в 2023 году и копии самих бланков Влк с заключения врачей.Довидки нет и в военнном билете ничего не стоит

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Довідки цілком достатньо, аби направити запит до ТЦК щодо отримання рішення!

    Богун Сергій Павлович
    20%

    Доброго дня.

    Згідно з пункту 2 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» від 21 березня 2024 року № 3621-IX Громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом, протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності цим Законом підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби.

    Направлення на ВЛК надається ТЦКСП.

    Чекайте на повістку. Самі не йдіть

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%

    Вітаю Вас.

    На мою точку зору, краще чекати офіційного оповіщення та направлення на ВЛК. Навіщо проявляти таку ініціативу у даній ситуації? ТЦК повинні вчитися працювати професійно та не втрачати важливі документи щодо військовозобов'язаних осіб. Тому не бачу потреби йти на ВЛК вже зараз, Ви маєте обов'язко його пройти до лютого 2024 року.

    З повагою!

    Дерій Владислав Олегович
    20%

    Вітаю Вас!

    4 травня набув чинності Закон 3621-IX про повторний медичний огляд обмежено придатних https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3621-20#Text, згідно даного закону термін обмежено придатний вже не застосовується.

    Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону 3621-IX:

    2. Установити, що громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом, ПРОТЯГОМ ДЕВ'ЯТИ МІСЯЦІВ з дня набрання чинності цим Законом підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби.

    Вже відбулися зміни до Наказу МОУ 402, в якому обмежену придатність виключили з постанов ВЛК та розпочався переогляд на підтвердження придатності до служби тих людей, які були визнані обмежено придатними. Порядок оповіщення військовозобов’язаних (резервістів) та їх прибуття до ТЦК передбачений постановою КМУ № 560.

    Так як Вас визнали обмежно придатним - Ви підлягаєте переогляду, проте у Вас є обов'язок це зробити протягом 9 місяців (до лютого 2025 року) і Вас повинні викликати повісткою. Маючи бронювання Ви можете це зробити і самостійно, адже маєте право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Корнійчук Євген Іванович
    20%

    Доброго дня,

    Обновил данные в мае месяце.В военном билете имею обновлённую вос и штрихкод.В электронном военном билете состою на облику,высвечивается бронь ,актуальная вос и штрихкод и все остальные правильные данныеС ВЛК вышла неувязка.В электронном военном билете стоит ВЛК ноябрь 2005 года,придатний. Хотя я ВЛК проходил в 2023 году,был признан ограниченно пригодным.В этом году когда обновлял вос, в военкомате сказали,что мою ВЛК потеряли,но на повторную не послали.Получилось,что ВЛК 2023 года нигде не учтена.Нужно ли мне самому сейчас идти брать на ВЛК направление,или ждать повестки,так как я данные обновил,или подождать,когда схлынет ажиотаж и пойти позже в ТЦК?Бронь до ноября 2024 года

    Якщо, вам видали бронь то ні яких проблем вже не буде. Але ВЛК треба проходити кодні 12 місяців, дивіться, щоб не вийшло так, що у наступний раз коли ви отримаєте повістку на ВЛК у вас не була погашена бронь, бо після проходження ВЛК і відсутності броні вас можуть мобілізувати. Тому раджу вирішувати це питання, коли у вас діє бронь.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 3 0 7 сент. 2024
P2P
Законы 110 0 27 авг. 2024