Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 19 июля 2024, вопрос №115963

Чи можна притягнути до відповідальності жінку, яка завагітніла шляхом обману а тепер шантажує цим

Я військовий, в 2022 році пішов захищати країну... Попав в окопи і вже не планував майбутнього, так як вижити шанси були не великі. Підчас навчання познайомився з жінкою (старшою), відразу пояснив, що не шукаю серйозних стосунків (з очевидних причин), вона погодилася. Зустрічалися декілька разів, я знімав квартиру.
Далі окопи... і я вижив. А через декілька місяців ця жінка телефонує і каже, що так сталося вона вагітна і їй від мене нічого не потрібно, бо їй 40 і вона дуже хотіла дитину. Я подумав, що ну як же так вийшло... але ж то дитина і напевно, що моя...допомагав регулярно, але неоднократно говорив за тест ДНК, і завжди чув якісь відмазки. Оскільки я воюю то не маю часу і можливості займатися цим через суд ...
В минулому році одружився, і тепер з дружиною чекаємо на маля. І от тепер я поставив цій жінці питання ребром! Хочеш допомоги - давай зробимо тест ДНК...
І ось саме з цього все і почалося (як ця жінка дізналася що дружина вагітна).
Після місяця без моєї фінансової допомоги, вона почала погрожувати що подасть на аліментами (ти ж військовий, отримуєш багато, то й мені будеш більше платити чим давав до цього). А далі гірше, ця жінка, почала писати, ображати і погрожувати моїй вагітній дружині. Після такої переписки дружина потрапила до лікарні.
Питання в тому, чи можна, якось притягти ту жінку до відповідальності за вагітність без моєї згоди? (За умови, що дитина все ж моя)

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Романе!

    За вагітність без Вашої згоди притянути не вийде, бо Ви приймали безпосередню участь у акті, який призвів до вагітності.

    Щодо аліментів: Ви записані у свідоцтві про народження, як батько?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Роман Клиент месяц назад

      Доброго дня, дитини має її фамілію, але по батькові... Романович. В свідоцтві про народження все записано з її слів.

      Я навіть не добився від неї отримати хоч фото свідоцтва...маю вірити на слово.Якщо дитина все-таки ж в суді виявитися що моя, чи буду я платити аліменти? (Бо суми дійсно будуть великі)І як саме можна їх (суму, відсотки аліментів) зменшити?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України